‘The Savages’ @ Muze, Heusden-Zolder   Leave a comment

the_savages_movie_poster_final

Voormiddag (op mijn vrije voormiddag) tweede opleidingsdag van CIPAL gehad in Diepenbeek m.b.t. ons nieuwe bibliotheeksysteem dat vanaf 11 december a.s. zijn intrede doet. Daarna nog tot 19u vanavond moeten werken. Tijd voor een beetje ontspanning dacht ik zo. We gaan weer een filmpje kijken vanavond.

Waar de film over gaat? De enorm uit elkaar gegroeide broer (Philip Seymour Hoffman) en zus (Laura Linney) moeten plots de zorg dragen voor hun zieke vader, van wie ze in de loop der jaren erg vervreemd zijn. Plots weggeplukt uit hun eigen drukke leven, krijgen ze de tijd die ze nodig hebben om over zichzelf en al het andere in het leven na te denken. Pijnlijke momenten uit het verleden moeten worden uitgepraat, waarna het als een afgesloten episode in hun gedachten blijft bestaan. Maar dat blijkt niet zo simpel en er is veel tijd en geduld nodig om nader tot elkaar te komen.

Is dat genoeg voor een degelijke film? Na vanavond zal ik daar een antwoord op kunnen geven. In de cast zit o.a. Philip Seymour Hoffman (één van m’n favoriete acteurs) die eerder o.m. schitterde in ‘Boogie nights’, ‘Magnolia’, ‘Happiness’, ‘Love Liza’, ’25th Hour’, ‘Cold mountain’, ‘Capote’ en ‘Before the devil knows you’re dead’. Ook Laura Linney is bekend van o.a. ‘Kinsey’, ‘The life of David Gale’, ‘Mystic river’ en ‘The Truman Show’.

UPDATE

‘The Savages’ is geen schitterende film, maar ook zeker niet slecht. Laten we het maar op een behoorlijke film houden. Ondanks de goede vertolkingen wist hij me echter op geen enkel moment te ontroeren. Het verhaal op zich is anders best herkenbaar en uit het leven gegrepen. Benieuwd of de volgende woensdagavondfilm (volgende week dus) beter gaat zijn.

Posted 26/11/2008 by ambijans in Film

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: