De Grote Bert Anciaux Show: soon in a cinema near you!   Leave a comment

carolinegennez_01

Vanmiddag om 13u is er partijbestuur bij de SP.A. Men zal er vooral de ‘ruzies’ van de afgelopen week bespreken. Op het kabinet van Vlaams minister Kathleen Van Brempt werd gisteravond beslist dat de naamsverandering uiteindelijk niet doorgaat. De oude naam blijft behouden en de ronkende slogan van Anciaux komt in de plaats van ‘Sociaal progressief alternatief’.

_k8q7077zw_copyright_jpg

Bert Anciaux komt trouwens nog steeds naar de SP.A. Of hij daar snel met iedereen vriendjes zal worden is nog maar de vraag. Ik vind het trouwens ongelofelijk dat één man zoveel aandacht naar zich toe kan zuigen. Bert Anciaux is zijn knuffelbeerallures al een tijdje ontgroeid lijkt me, zijn fanclub zal ook wel van middelbare leeftijd zijn ondertussen. Maar dat één man een partij zo kan ‘gijzelen’, in de ban houden en zijn wil bovendien kan opdringen vind ik te gek voor woorden. Bert Anciaux is in mijn ogen een platte opportunist, een postjespakker wiens enige bekommernis het is om zijn ‘project’ (een ministerpost) te kunnen bestendigen. Hij ziet zichzelf bovendien véél te graag.

Dat zijn naamsveranderingseis ondertussen is ‘afgezwakt’ is enkel de verdienste van enkele partij-oudgedienden die furieus reageerden bij het hele opzet. Caroline Gennez heeft zelfs eventjes aan ontslag gedacht en ik kan daar eerlijk gezegd inkomen. Niet dat Gennez zo slecht bezig is (volgens mij heeft ze absoluut kwaliteiten) maar blijkbaar vertoeft ze té vaak in de ‘inner circle’ van de partij en nog té weinig bij de basis. Anders had ze dit hele ‘circus’ toch kunnen vermijden lijkt me. Kop op Caroline, communiceer nu eindelijk eens duidelijk naar de achterban na deze partijraad en laat Bertje eens duidelijk voelen dat hij maar een klein radertje is in de hele partijstructuur. Als hij het dan nog niet begrijpt kan ie nog altijd zijn eenmansprojectje beginnen.

Posted 17/01/2009 by ambijans in Politiek

Tagged with , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: