Napster : waar is de tijd! (2)   Leave a comment

napster_shawn

Aan Napstermuziek uit de jaren ’80 van enkele dagen geleden, breien we vandaag nog een klein vervolg met muziek uit de jaren ’90, die op mijn compilatiecd’s terechtkwam. Welk decennium was het nu het beste: de 80’s of de 90’s? Moeilijke keuze denk ik.

Popmuziek die door de radio schalt en waar je meteen een goed gevoel bij krijgt: dat zou voor mij een criterium kunnen zijn om de goede van de slechte muziek te onderscheiden. Travis is zo’n band die volgens mij geen enkele slechte plaat heeft gemaakt. Precies 10 jaar geleden produceerden ze deze prachtige single.

Ik ben nooit een grote fan geweest van Manic Street Preachers, hoewel ik hun doortocht op Pukkelpop vorig jaar vrij aardig vond. Nochtans hebben ze toch een aantal nummers die zich na enkele luisterbeurten meteen in je hoofd nestelen. Onderstaand nummer vind ik bijvoorbeeld hun allerbeste worp.

Twee keer een doortocht van Massive Attack meegemaakt op Pukkelpop. Twee keer kippenvel van hier tot in Tokyo. Volgens mij zijn ze dan ook verantwoordelijk voor één van de allersterkste muzieknummers van de jaren ’90.

Ik heb het even opgezocht en volgens bepaalde bronnen dateren de nummers ‘Le plastic c’est fantastique’ en ‘Daniella’ van Elmer Food Beat allebei uit 1994. Ik dacht eerst dat het van iets vroeger was. Deze Franse grapjassen maakten pure Franse pretpop, uiterst aanstekelijk spul.

De Britse electronicagroep 808 State heeft mij altijd al kunnen bekoren. Aanstekelijke deuntjes die steeds ‘in your face’ waren. Wellicht verplicht voer voor mensen die de electronica uit die tijd een warm hart toedragen. Hun cd ‘Ex:el’ uit 1991 is gewoon fantastisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: