Sterk cd-debuut : The Hickey Underworld   Leave a comment

3996468

In mijn jeugdige Avro’s Toppopjaren keken we vaak bewonderend naar Nederlandse bandjes die als paddenstoelen uit de lucht schoten en daarna in het buitenland furore maakten. Ondertussen kijken onze Noorderburen al jaren richting ons land als het over de betere rockmuziek gaat. We hebben dan ook een serieus inhaalmanoeuver gemaakt het laatste decennium. Vroeger haalde zo’n Nederlandse groep moeiteloos onze Top 30, maar ondertussen exporteren wij beduidend meer artiesten naar ginds dan andersom.

Misschien loopt het binnenkort wel zo’n vaart met een band die vorige week zijn debuutcd voorstelde: The Hickey Underworld. In 2006 wonnen ze Humo’s Rock Rally, hoewel daar achteraf nogal wat verzuurde reacties op kwamen toen bleek dat één van de groepsleden een vast redactielid was van de Humorubriek ‘Uitlaat’. Het woord ‘belangenvermenging’ dook hier en daar op. Nochtans zijn we achteraf gezien overtuigd dat het destijds een terechte winnaar was. Hun debuutcd bewijst dit trouwens.

Naast een cheque van 10.000 euro mocht de band eveneens mee op tournee met dEUS. Hierna kregen ze een contract bij het Parijse label Naïve, die o.a. ook mevrouw Sarkozy, Carla Bruni, in hun stal hebben. Hun eerste cd werd geproducet door de jongens van Das Pop, een andere ex-RR winnaar. Het bijzonder aardige resultaat is een mengeling van songs die zowel doen denken aan de betere noiserock, Fugazi en grunge maar die bovenal bijzonder catchy is. Samen met het debuut van The Bony King of Nowhere is dit schijfje van de Antwerpenaars nu al een reden om optimistisch te zijn voor de rest van 2009. Wij kijken bijvoorbeeld ook al een tijdje reikhalzend uit naar de nieuwe Das Pop. Tot die tijd doen we het gewoon met THU.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: