Internethype rond schilderij met 100 bekende gezichten   Leave a comment

100gezichten

Nog eventjes meedelen dat het adagium ‘Sex sells’ wél degelijk klopt. Eergisteren een post met ‘Anke Buckinx en bodypainten’ en meteen steeg het aantal hits spectaculair. Eergisteren 476 unieke bezoekers en daarmee de sterkst groeiende WordPress blog van die dag. Gisteren ook nog 226 hits. Vanaf nu zal alles wel weer ‘back to normal’ gaan vermoed ik.

Vandaag gaan we voor één keer lui zijn en een leuk artikel integraal overnemen van het internetforum e-café, een toffe ontmoetingsplaats waar ik ook al eens durf rondhangen. Veerle zal het me wel niet kwalijk nemen vermoed ik, ook al omdat zij het op haar beurt heeft opgedolven uit ‘De Standaard’. 😉

De voorbije weken is er op het internet een ware hype ontstaan rond een schilderij waarop 100 meer en minder bekende gezichten voorkomen. Op het kunstwerk in Rafael-stijl prijken politieke hoogvliegers als Poetin, Bill Clinton en Fidel Castro, maar ook entertainmentfiguren als Elvis Presley, Bruce Lee en Marlon ‘The Godfather’ Brando.
Op forums proberen surfers namen te kleven op alle personages op het doek. Dat is moeilijker dan op eerste zicht lijkt, omdat het schilderij veel figuren bevat die vooral in Azië en in het bijzonder China bekend zijn. Zoals Liu Xiang, de Chinese hordeloper die op de Olympische Spelen al hinkend de piste verliet.

Een ander deel van de hype spitst zich toe op de afkomst van het schilderij. Het was niet bekend wie het doek vol schilderde. Snuggere internetters vonden een aanwijzing rechtsboven in het schilderij. Drie Aziatische mannen loeren daar op van achter een muurtje neer op het tafereel.

Online amateurdetectives achterhaalden de identiteit van het drietal: Dudu, Li Tiezi en Zhang An, drie Chinese – of is het Taiwanese – kunstenaars. Het werk heet ‘Discussing the Divine Comedy with Dante’ en zou volgens kenners een mooi voorbeeld zijn van hoe Chinese kunstenaars Westerse invloeden verwerken.
Mochten jullie eens tijd te veel hebben of gewoon willen uitvissen wie erop staat dan ga je ongetwijfeld een leuke namiddag tegemoet.

Posted 19/03/2009 by ambijans in Kunst

Tagged with , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: