Facebook op kantoor GEEN tijdverlies   1 comment

Facebook Lawsuit

Wij moesten niet meer worden overtuigd, maar volgens een studie van de universiteit van Melbourne is het gebruik van Facebook of Youtube op het werk geen tijdverlies. Integendeel, mensen die er tijdens de werkuren al eens naar surfen zouden beter presteren dan collega’s die dat nooit doen.

Op zich stelt het probleem zich niet meer bij ons op de werkvloer. Volgens mij zijn we straks al bijna twee maanden ‘facebookvrij’. Eerlijkheidshalve moet ik erbij vermelden dat het ‘facebookverbod’ in principe vrij simpel kan worden opgeheven na overleg met de systeemverantwoordelijke. Bepaalde gemeentelijke diensten hebben bijvoorbeeld toegang omdat ze een facebookgroep hebben, een profielpagina of een ander communicatiekanaal binnen facebook. Wij hebben ook een facebookgroep, maar hebben nog niet de drang gevoeld om opnieuw ‘access’ te vragen tot de applicatie. Misschien kunnen we het overwegen als meer bibliotheekgebruikers en sympathisanten van de openbare bibliotheek van Zonhoven zich bij de groep aansluiten. Doen!

“Korte pauzes zoals een snelle surfbeurt op het internet zorgen ervoor dat de hersenen even kunnen rusten en leiden daarna tot een grotere concentratie, en bijgevolg tot een hogere productiviteit”. Dat is bijgevolg de belangrijkste conclusie die je uit het onderzoek kan halen. Maar zoals dat bij alle leuke dingen wellicht gaat: ‘Overdaad schaadt!’ 😉

Posted 04/04/2009 by ambijans in Algemeen

Tagged with , ,

One response to “Facebook op kantoor GEEN tijdverlies

Subscribe to comments with RSS.

  1. grappig filmpje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: