Mocky @ MOD   Leave a comment

mocky

Yep, muziek heeft met voorsprong de overhand gehaald op mijn blog deze week. Het mag dan wel Pasen zijn vandaag, vanavond gaan we in de Hasseltse Muziekodroom concertzaal kijken naar Mocky, een Canadees die in Berlijn resideert. Hij schreef o.a. mee aan het laatste album van Jamie Lidell en producete verder de albums van zijn maatjes Feist en Gonzalez.

Mocky staat bekend om zijn mix van poprock, jazz, funk, elektro en hiphop. In maart werd zijn nieuwe album ‘Saskamodie’ op het publiek losgelaten. Hierin grijpt hij naar eigen zeggen terug naar de pure muzikale expressie. De experimentele mix van genres maakt even plaats voor een zuiver akoestische jazzplaat. Toch spreidt Mocky wederom zijn veelzijdigheid ten toon. ‘Drums, bass, rhodes, piano, guitar, percussion, bells, recorder, whistle, organ en toys’ zijn de instrumenten die hij op ‘Saskamodie’ voor zijn rekening neemt. Trixie Whitly staat vanavond als support act geprogrammeerd. Ik zag haar eerder aan het werk als voorprogramma voor Sioen. Na de gig is er een afterparty met The Modest Men.

mocky_saskamodie2

Zijn alweer vierde soloalbum werd opgenomen in een Parijse studio waar eerder ook Serge Gainsbourg en Nina Simone opnames maakten. Hij kon zich deze opnamestudio permitteren nadat hij een rechtszaak won tegen een Oostenrijkse supermarktketen, die onrechtmatig één van zijn songs had gebruikt om reclame te maken voor bioproducten. Ik verwacht me vanavond aan een leuk clubconcert met de nodige dosis ‘good vibes’, een lekker gezellige ambiance en hopelijk wordt het een oerdegelijke performance. We’ll keep you posted!

UPDATE

Singer-songwriternimfje Trixie Whitley, dochter van de betreurde Chris, deed het korte voorprogramma en ze deed dat niet slecht aan piano en gitaar. Maar we stonden toch iets meer dan een uur dik te kijken van het prima optreden van Mocky en zijn drie vaste muzikanten. Verder werden ze bijgestaan door vier gaststrijkers. Ze waren al origineel ten tonele verschenen met een soort hoed waarrond zo van die uitwaaierende zomergordijnen waren gehangen. Veelal werd werk gespeeld uit zijn laatste cd, één leuke cover zijnde ‘September’ van ‘Earth, Wind & Fire en het vroegere radiohitje ‘Mickey Mousemuthaf*****s!’ Maar zéker zo gezellig als het 1 km verder gehouden ‘I Love the 90’s’ maak ik me sterk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: