Mad Men, seizoen 1   Leave a comment

madmen-s1_dvdext

Enkele dagen geleden beginnen kijken naar de Amerikaanse serie ‘Mad Men’, die ondertussen al twee seizoenen meedraait. Mad Men is de benaming van de reclamemannen van Madison Avenue in New York eind jaren ’50. De serie volgt de medewerkers van de reclamefirma Sterling Cooper Advertising Agency in het begin van de jaren ’60. In de knappe opening credits zie je al meteen de voorliefde voor Alfred Hitchcock.

Het is zo’n serie die goed zou passen in het uitzendschema van Canvas, dus hopelijk maakt men er werk van aan de Reyerslaan. Ondertussen heb ik acht afleveringen gezien van seizoen 1 en ik durf nu al stellen dat het een sterke reeks is. Daar zijn een aantal redenen voor: de serie geeft een erg goed beeld van de reclamebranche in de jaren ’60 (toen al een miljoenenbusiness), een échte mannenwereld bovendien, waarin vrouwen hoogstens konden opklimmen tot secretaresse. Als je dan nog weet dat de makers van ‘The Sopranos’ voor een deel verantwoordelijk zijn voor het in beeld brengen, dan mogen de verwachtingen hooggespannen zijn.

Alles zit gewoon goed in de reeks. De setting, de personages, de locaties en de gevolgde verhaallijnen. Het was de tijd van Kennedy versus Nixon, de jeugd die de maatschappij in handen nam en de vrouwen die stilaan onder het juk van hun echtgenotes vandaan durfden komen. De serie bulkt niet alleen van intriges, overspel en elkaar beconcurrerende mannen maar tevens zie je de eerste tekenen van de anti-tabakslobby, die openlijk het gevaar van roken in de openbaarheid wilden brengen. Er wordt ook enorm veel gerookt en gedronken in de reeks, écht opvallend om te zien.

UPDATE

Goed nieuws voor mensen die reeds digitale televisie in huis hebben, want ‘Mad Men’ zal vanaf de zomer worden uitgezonden op 8, de digitale tv-zender van Concentra Media. Binnenkort kijk ik trouwens al naar seizoen 2 van de reeks.

UPDATE 2

Ondertussen is ook Nederland 2 begonnen aan de uitzendingen van seizoen 1. Ik heb nu seizoen 1 en 2 gezien en ik vind de serie écht de moeite. Naar het schijnt start in september reeds seizoen 3 in de Verenigde Staten.

Posted 17/04/2009 by ambijans in TV

Tagged with , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: