Moedige Missers winnen eerste Time-Out quiz in Viversel   Leave a comment

1685

Gisteravond deelgenomen aan de eerste Time-Out quiz t.v.v. VCK Bolderberg, een volleybalclub die dit seizoen naar eerste nationale promoveert. Ze waren reeksgenoten van Helios Zonhoven, die nog een kans maken om via de eindronde te promoveren.

In de competitie had VCK Bolderberg twee keer verloren van Zonhoven, maar ze zijn als regelmatigste ploeg een terechte promovendus. Zeker als je weet dat ze buiten die zes sets tegen Zonhoven slechts tien sets in totaal prijsgaven dit seizoen. Dus wilden we met onze ploeg (Patrick, Hanne, Christiane, Ludo, nonkel Paul en ik) voor een derde Zonhovense overwinning gaan. 5 van de 6 teamleden hadden hun roots in Zonhoven.

Mooie opkomst in een mooie zaal, ‘De Vierseleer’, in Viversel. Na de eerste tussenstand staan we acht punten voor op de concurrentie. De volgende tussenstand wordt onze voorsprong al herleid tot vier punten. Bij het ingaan van de superronde wordt het heel erg spannend met slechts twee punten marge op de eerste achtervolger. In de superronde halen we 24 op 30, terwijl de hoogste score daar 25 op 30 bedraagt. Dan is het ‘in the pocket’, we winnen met vier punten voorsprong op nummer twee. Nonkel Paul en ik kapen ‘traditioneel’ alweer een tombolaprijs weg. Gelukkig geen sportieve prijs, want daar worden we alleen maar moe van! 😉

Vanavond alweer een volgende uitdaging in Bethanië Genk. Een zelfde exploot als gisteren wordt wellicht onmogelijk want we verwachten daar terug pittige concurrentie. Nog even meegeven dat Ludo erg blij was met zijn eerste overwinning als teamlid van ‘Moedige Missers’, ‘de overwinning smaakte zoet’ waren zijn legendarische eindwoorden van de avond. Hoofdprijs gisteravond was een waardebon van Hobbyshop Vaes, dat trouwens gewoon open is op 1 mei. Allen daarheen!

UPDATE

Uiteindelijk bracht de kwis van zaterdag ons een mooie derde plaats als eindresultaat. Op 1 dit keer de Beunhazen en op 2 Dementia Praecox. Onze achterstand op de winnaar bedroeg vandaag 12 punten, maar Beunhazen staan dan ook op plaats 4 in de Vlaamse kwisranking. Die 2 punten achterstand op Dementia Praecox waren een close call. Volgende week heb ik een weekje verlof op het werk, maar mijn weekend belooft weer lekker druk te worden. Nochtans een kwisvrij weekend dit keer. De week erna vliegen we er weer in op vrijdag (om onze eerste plaats van vorig jaar te verdedigen op de Dionysuskwis in Hasselt) en zaterdag kwissen we in Zonhoven.

Posted 25/04/2009 by ambijans in Algemeen

Tagged with , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: