Grappige tv-commercials (2)   Leave a comment

tv

Enige tijd geleden heb ik een aantal grappige commercials gepost. Omdat het zo’n leuk onderwerp is breien we er vandaag een vervolg aan. Er zijn oneindig veel leuke reclames gemaakt, waarvan we weer enkele voorbeelden geven.

Soms baseren reclames zich op een bepaalde film of tv-serie. ‘Castaway’ was een film met o.a. Tom Hanks  in de hoofdrol. De reclame toont aan dat sommige firma’s erg veel over hebben voor hun consumenten. 😉

De volgende commercial kennen we wellicht allemaal, een sterk staaltje kantoorhumor dat evenwel verkeerd uitpakt. Zeg nu nog eens dat er niet kan worden gelachen op het werk.

Sport én seks in één advertentie: meestal doet zoiets het goed voor het grote publiek. Hier draait men het stereotype ‘Vanavond niet, ik heb hoofdpijn!’  gewoon om, maar met een leuke twist op het eind.

Bier én reclame levert vaak ook hilarische werkstukjes op. In de Verenigde Staten staat vooral Budweiser garant voor enkele leuke werkstukjes, maar ook in Scandinavië kennen ze er iets van.

Nogmaals erotiek verwerkt in de reclame. In Scandinavië blijkt dit soort reclame goed te scoren. Ik geef toe, het einde is nogal cliché maar de rest van de clip maakt veel goed.

Enkele jaren geleden ontstond er een beetje beroering rond deze reclamespot. Het Nederlandse reisbureau Go Go Tours ronselde nl. jongeren om mee te gaan op door hen georganiseerde vakanties. Men riep er zelfs een drukbezochte website voor in het leven.

Humo heeft niet alleen een aantal beklijvende radiospots de ether ingestuurd, maar ook op tv waren er een aantal plezante spots te bewonderen. Zoals toen Guy Mortier op pensioen ging en men de Humo in een nieuw kleedje stak.

Mensen en dieren samen in één commercial kan soms ook goed uitpakken. Het is niet altijd duidelijk wat de meerwaarde is van dit soort reclames, maar meestal blijven ze wél hangen.

In de jaren ’90 liep er een hele serie bekende soepreclames op de Nederlandse tv. Vooral deze is nogal legendarisch!

En we eindigen vandaag met een reclame, waarbij je even moet nadenken voordat je weet waarvoor men eigenlijk reclame maakt. Op het einde wordt het echter duidelijk!

Posted 27/04/2009 by ambijans in Humor, TV

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: