Opening meimaand @ De Waerde   Leave a comment

gouw002volk01ill19

Vanavond ga ik waarschijnlijk eens een kijkje nemen op de traditionele opening van de meimaand. Dit gebruik slaat terug op de meiboomplanting. Mei wordt ook wel eens de bloeimaand genoemd, wellicht omwille van de naderende zomer. Vroeger gebeurde deze meimaandopening steeds bij de burgemeester aan huis, met uitgebreide hapjes en drankjes. Zo herinner ik me dat we (in 1995 wellicht) eens op de dag van de 1 meiviering verkiezingsborden zijn gaan zetten, ’s avonds de viering hadden en de dag erna opnieuw borden gingen plaatsen. Bij terugkomst mochten we opnieuw eten bij Marilou, want er was nog voldoende eten over van de dag ervoor.

De laatste jaren week men voor dit jaarlijks terugkerend evenement uit naar een feestzaal in de buurt. Volgens mij maakt onze huidige burgemeester, Johny De Raeve, daar nu een traditie van. Het is ondertussen al minstens vijf jaar geleden dat ik nog naar de meimaandopening ben geweest, hoewel ik daar elk jaar steevast een uitnodiging voor krijg. Maar altijd kwam er wel iets tussen, hetzij op familiaal vlak of omdat we met vrienden andere plannen hadden gemaakt. Dit jaar zijn we dus wél aanwezig!

UPDATE

Tsja, als ik dan eens naar dit soort feestjes ga dan moet ik zo nodig de boel helpen afsluiten samen met de buren. Om 1u30 gaven we er de brui aan. Maar ’t was wel gezellig. Dadelijk richting Genk voor mijn eerste barbecue van het jaar, samen met een hoop vrienden.

Posted 30/04/2009 by ambijans in Algemeen

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: