‘Hands’ (Little Boots)   Leave a comment

untitled

Gisteren was er de officiële release van de debuutcd van Victoria Hesketh aka Little Boots. Een meer dan prettige doortocht bij ‘Later with Jools Holland’ en getipt als één van de (mogelijke) muzikale revelaties voor 2009. Dan zijn de verwachtingen natuurlijk terecht hooggespannen. Ze stond oorspronkelijk op de affiche van Polsslag, maar dat optreden ging door omstandigheden niet door. Ik hoop stilletjes nog een beetje op Pukkelpop.

‘Hands’ trapt af met de huidige nieuwe single ‘New in town’, een heel catchy nummer dat onmiddellijk blijft hangen. ‘Earthquake’ doet me dan weer een beetje denken aan het Scandinavische popnimfje Annie. Ook dat is een compliment want het nummer klinkt redelijk fris. ‘Stuck on repeat’ was volgens mij het allereerste dat ik ooit heb gehoord van Little Boots. Wel jammer dat ze een radio-edit op de cd hebben gezet, want het origineel duurde bijna 7 minuten en was in mijn ogen een stuk krachtiger.

‘Click’ vind ik persoonlijk het minst goeie nummer van de cd. ‘Remedy’ is dan weer iets speels voor op de dansvloer. Licht verteerbare brok popmuziek. Waarna alweer een hoogtepunt volgt dat ‘Meddle’ heet. Hierin wordt, net zoals in enkele andere nummers trouwens, gebruik gemaakt van een Japans high-tech speelgoedje, de Tenori-on. ‘Ghosts’ is ook een knap experimenteel stukje muziek. ‘Mathematics’ is dan weer een electropopdeuntje volgens de beste traditie. ‘Symmetry’ had iets van Kylie Minogue kunnen zijn vind ik. Vocaal wordt ze hier trouwens ondersteund door Phil Oakey, zanger van The Human League. Giorgio Moroder is m.a.w. nooit ver uit de buurt. 😉

‘Tune into my heart’ bewijst opnieuw dat de meest memorabele poppareltjes makkelijk in drieënhalve minuut gebald raken. Vreemd genoeg klinkt het zelfs een beetje als Human League maar dan met Kylie Minogue vocals. ‘Hearts collide’ is prachtige synthpop waarna de reguliere cd eindigt met ‘No brakes’. Naar het schijnt staat er nog een fantastische ‘hidden track’ op, ‘Broken heart’, een persoonlijke en nogal donkere pianosong die wordt vergeleken met Adele. Helaas heb ik ‘m niet gehoord.

Wat mij betreft een zeer fijn cd’tje, dat waarschijnlijk het best gedijt in de huiskamer en op hippe radiozenders. Little Boots werkte voor deze cd o.a. samen met mensen die voorheen ook al achter de knoppen zaten bij Lily Allen en Hot Chip en ze heeft wellicht ook een beetje de mosterd bij Madonna gehaald. Maar daar hoort u ons allerminst over klagen. Zou ik dit cd’tje nu warm aanbevelen aan vriend of vijand? Vast én zeker! Victoria Hesketh is nog maar 24, maar ze heeft nu al een mooie toekomst voor zich wat mij betreft. Liefhebbers kunnen trouwens op haar blog terecht.

UPDATE

Het wordt een mooie Pukkelpopeditie dit jaar. Little Boots speelt dit jaar op zaterdag 22 augustus op Pukkelpop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: