Grappige tv-commercials (3)   Leave a comment

snag-0002

Laten we er nog maar een derde deel uitpersen dacht ik bij mezelf. Er zijn nl. zoveel goedgemaakte reclames dat we nog wel een tijdje verder kunnen. Ook nu weer tien voorbeelden van goedgemaakte, grappige commercials, niet enkel van bij ons maar van over heel de wereld.

We willen hier geen dierenmishandeling propageren, maar we zijn vrij zeker dat er geen dieren zijn gedood voor de bekende Ford Ka commercials. Ik geloof dat ze er twee versies van hebben gemaakt. Eentje met een vogel, de andere met een kat. Ik opteer voor de variant met de kat. 😉

Budweiser maakte een gigantische hoop herkenbare en geslaagde reclamefilmpjes om hun bier aan de man/vrouw te brengen. ’t Is dan ook een uiterst moeilijke keuze die we in deze moeten maken. Laten we het opnieuw houden op iets met dieren in de hoofdrol, maar dit keer is het pijnlijker voor de mens.

We willen allemaal graag bereikbaar zijn, liefst altijd en overal. Vandaar dat de iphone, facebook en andere blackberry’s ons stevig in de greep hebben. Maar soms komt het eventjes net niet goed uit. Dan moet je creatief voor de dag komen.

Misschien iets minder bekend, maar wel goed gevonden. Een beetje Jackass toestanden, maar voor de goede zaak moet je iets over hebben. Ik vermoed dat dit reclamefilmpje speciaal gericht was op de Duitse markt.

Het volgende werkstuk kent iedereen gewoon. Renault vestigde in ieder geval op een luchtige manier de aandacht op hun nieuwe model. Get up ah! en je bent meteen weer mee!

Helaas zijn er ook reclames voor bier dat niet te zuipen is en dat je bijgevolg nog niet aan je ergste vijand cadeau zou willen doen. Gelukkig is de reclame wel leuk genoeg om te bekijken.

Nederland en Duitsland samen zal nooit een perfecte combinatie opleveren. Elke voetbalwedstrijd tussen beide landen moesten er her en der brandjes worden gedoofd. Het allerbekendst is ongetwijfeld het onderonsje tussen ‘lama’ Rijkaard en Rudi Völler. Als aanloop naar het EK 2004 werd de vijandschap alvast aangewakkerd.

‘Even Apeldoorn bellen’. Geen idee of we dat nog ooit te horen gaan krijgen na de schade die Karst T. aanrichtte op Koninginnedag dit jaar. Ook daar zijn tal van varianten op gemaakt. Ik vind dit wel een leuke.

We blijven in de verzekeringssector bij Delta Lloyd. Ook daar hebben ze een patent op sterke reclames. Die situeren zich overigens niet altijd bij ons, maar eveneens in Azië, zoals blijkt uit dit bekende voorbeeld.

De laatste voor vandaag kennen de meeste mensen wellicht ook nog. ’t Is reclame voor de Gouden Gids. Oorspronkelijk een Nederlandse reclame volgens mij, maar in dit geval krijg je de Engels gedubde variant.

Posted 15/06/2009 by ambijans in Humor, TV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: