‘Iedereen’ (Clay Shirky)   1 comment

9789047000808

Bij voorkeur lees ik fictieboeken, maar af en toe sluipt er al eens een onvermijdelijk non-fictie werk tussen. Dit keer eentje dat je ook gewoon bij ons in de bibliotheek kan komen lenen. ‘Iedereen’ laat zien hoe digitale netwerken onze contacten, samenwerking en organisaties veranderen. ’t Is dat ik zelf zo actief ben op Facebook e.d. dat ik vond dat ik het zeker eens moest hebben ingekeken.

De wereld wordt alsmaar kleiner dankzij het wereldwijde web. We bellen gratis naar de andere kant van de wereld (voip), delen fotoalbums met familie (MijnAlbum), houden online bijeenkomsten en netwerken online (LinkedIn). En dat is nog maar het begin. Allerlei sites stellen ons in de gelegenheid mee te doen, mee te praten en mee te werken, zoals Facebook, MySpace en Hyves. Zelfs grote traditionele nieuwsmedia gebruiken bijvoorbeeld foto’s en filmpjes van amateurs (Skoeps). Wat is de impact van dit alles op ons leven en ons werken? Clay Shirky is al jarenlang expert op dit gebied en schreef er dit boek over. Shirky zet met aansprekende voorbeelden uiteen hoe deze vormen van zelforganisatie werken, wat er de kenmerkende elementen van zijn en wat voor lessen we eruit kunnen trekken. Zo maakt hij aannemelijk dat, in tegenstelling tot wat we vaak denken, de techniek niet alleen virtueel maar ook juist fysiek contact makkelijker maakt.

‘Iedereen’ is een actueel, levendig geschreven boek dat op allerlei niveaus inzicht geeft in de maatschappij en de manieren waarop we communiceren en netwerken vormen. Het zal marketeers, entrepreneurs en iedereen die meer wil weten over de effecten van digitale ontwikkelingen talloze eyeopeners bieden.

Posted 21/06/2009 by ambijans in Literatuur

Tagged with , , , ,

One response to “‘Iedereen’ (Clay Shirky)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: Boeken - jrgndwvr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: