Breaking Bad, seizoen 1   5 comments

breaking-bad

De vaste bezoeker van mijn blog weet het ondertussen: ik ben nogal ‘hooked’ aan de ‘betere’ tv-series. Er zijn er een massa, dus soms moet je tussen het bos de bomen wel eens zoeken. Maar met een beetje geluk krijg je hier en daar wel eens een tip. Zoals onlangs van één van mijn facebookmaten‘Breaking Bad’ zei me helemaal niks, maar een voorlopige imdb-score van 9.0 (ook al zijn het dan maar 118 votes) is mogelijk al een goede indicatie. Waarover gaat ‘Breaking Bad’ nu precies?

De serie gaat over Walter White, een scheikundeleraar van 50 die ontdekt dat hij, ondanks dat hij nooit heeft gerookt, longkanker heeft. Om zijn gezin financieel veilig te stellen na zijn dood, neemt hij een radicale beslissing en komt daardoor van de ene in de andere bizarre situatie terecht. Serie 1 omvat 7 afleveringen en reeks 2 telt er 13. Hier en daar werd de reeks al vergeleken met series als ‘Weeds’ en ‘Dexter’, toevallig twee reeksen waar ik al onvoorwaardelijk fan van was. De pilot ondertussen gezien en ’t ziet er goed uit. Een trailer van ‘Breaking Bad’ vind je hier.

UPDATE

‘Breaking Bad’ is een absolute topreeks. Goed verhaal, goede acteerprestaties, niet al te voorspelbaar. Zoals een goede reeks hoort te zijn m.a.w. Het hoofdpersonage gespeeld door Bryan Cranston is waanzinnig goed, wat een acteur! Geen verrassing dat hij vorig jaar een Emmy Award won voor zijn vertolking. Ben zo nieuwsgierig naar het vervolg dat ik seizoen 2 ook al maar ga downloaden.

UPDATE 2

Verslavend goede serie! Kan bijna niet wachten op seizoen 3. Ook seizoen 2 was schitterend. Dus als je op zoek bent naar een absolute topreeks: ‘Breaking Bad’ is er zo eentje.

Posted 03/07/2009 by ambijans in TV

Tagged with , , , , ,

5 responses to “Breaking Bad, seizoen 1

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bedankt voor de tip. Een serie die je ook zou kunnen checken is Sons of Anarchy. Een absolute aanrader wat mij betreft.

  2. deze serie is zoooo goed. 21 maart begint seizoen 3. Gaat echt top worden.

  3. Na Californication (briljant!) ben ik aan Dexter gegaan. Kennissen raden me, na Dexter, The Wire aan. Verder hoor ik ook over Breaking Bad. Ben ik daarmee klaar op dit moment of is er nog meer kwaliteit in omloop? Please, kom niet aan met Lost, want dat is duidelijk een gevalletje Jumptheshark.

  4. Six Feet Under is mijn grote favoriet. Volg nu Dexter, ook erg goed! En Desperate Housewives is ook aan te raden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: