Classix (2)   Leave a comment

dance-classics-night-01

Welkom in de wondere wereld van de hits van vroeger. Vandaag enkele dance classics vanonder het stof vandaan halen. We laten niet enkel de glorierijke discotijden herleven, maar geven ook een aantal andere tracks uit het collectieve geheugen een faire kans.

Een van mijn ‘all time favorite dance tracks’ komt uit het gezegende jaar 1979, het ‘jaar van het kind’ als ik me goed herinner. The Real Thing scoorde hier toen een hit met ‘Can you feel the force’. 30 jaar na datum nog steeds een aanstekelijk nummer.

De volgende dancetrack heb ik destijds nog op single gekocht in 1988. ‘Theme from S-Express’ was een dikke hit voor S-Express. Later scoorden ze ook nog met ‘Superfly Guy’ en ‘Hey music lover’.

Afgelopen weekend stond deze kranige dame, Donna Summer, 60 jaar, op het podium van de Lokerse Feesten. In 1982 scoorde ze een hit met ‘Love is in control (finger on the trigger)’. Jullie zouden haar ook nog moeten kennen van o.a. ‘Hot stuff’, ‘Dinner with Gershwin’ en ‘This time I know it’s for real’.

Donna_Summer_wideweb__470x381,0

De nineties kenmerkten zich meestal (althans in mijn muzikale belevingswereld) door nogal zware electronische muziek. ‘Cubik’ van 808 State uit 1990 is daar een goed voorbeeld van. ‘In yer face’ van dezelfde cd ‘Ex El’ uit 1991 vond ik zelfs nog straffer.

We sluiten af met een danceplaatje uit 1976 dat menigeen al tot een danspasje wist te verleiden. Bee Gees scoorden toen een hit met ‘You should be dancing’, uit de film ‘Saturday Night Fever’ met o.a. John Travolta. Onmogelijk om stil te blijven zitten op dit nummer!

GD*5791397

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: