Wendy Van Wanten schrijft een boek … maar weet zij hoe dat moet?   Leave a comment

15344c20

Wendy Van Wanten brengt wellicht volgend jaar (het jaar waarin ze 50 jaar wordt en 20 jaar actief is onder die naam) een boek op de markt met de nogal ridicule titel ‘Kijk eens diep in mijn ogen’. Naar het schijnt de titel van één van haar ongetwijfeld talrijke hits die ze samen met Willy Sommers scoorde. Wie kijkt er nu in haar ogen als het zicht pakweg 20 cm lager zoveel aantrekkelijker is.

Haar carrière begon eigenlijk in 1986 toen ze de Baccara-beker won, waarna ze in 1987 door Jef Rademaekers werd gevraagd als gastvrouw in het legendarische programma ‘Pin-Up Club’. Het typetje ‘Wendy’ bestaat dus al langer, ik denk dat ze dan ook doelen op haar 20-jarige zangcarrière.

Naar het schijnt komt haar biografie op de markt omdat fans nogal wat vragen hadden over haar persoonlijke leven. De meeste vragen zouden in dat boek worden beantwoord. ‘Als het antwoord niet gewoon is weergegeven, dan dient men tussen de regels te lezen’, aldus haar manager. Of hij het over de ‘dubbele bodems’ had uit de toenmalige ‘Pin-Up Club’ of cryptisch verborgen antwoorden, daarover kregen we niet meteen uitsluitsel.

2872325182_51ec0408c0_o

Dat Wendy Van Wanten er op haar 49ste nog goed geconserveerd uitziet en hier en daar nog begerige blikken weet te ontlokken, daar kan ik best inkomen. Met een beetje goeie wil durf ik zelfs toegeven dat ze lang geen slechte stem heeft (hoewel ik geen liefhebber ben van haar muziekgenre). Een van de oorzaken is dat nummers als ‘Blijf nog één nacht’, ‘Verborgen verdriet’, ‘Hoor je het slaan van mijn hart’ en ‘Sla je arm om me heen’ klinken als de eerste de beste familie -en streekroman.

Vandaar dat ik vermoed dat haar biografie ook leest als de eerste de beste streekroman. Inhoudelijk net zo interessant als de biografieën van Sven Nys en Bart Wellens. Buiten het feit dat ze een weliswaar stevige voorgevel heeft en een beetje kan zingen stel ik me de vraag: ‘welke interessante weetjes kan zij nog in petto hebben voor haar fans?’ Gaan we te weten komen of Clément nu prinselijk bloed heeft? Hoeveel ze heeft verdiend aan haar docusoap om aan de man te geraken? Of ze nog ooit de politiek in gaat? En zouden die antwoorden zo verdomd interessant zijn dat we daardoor een hele andere kijk op haar krijgen? Die kans lijkt me heel erg klein. Mocht er binnenkort iemand, geheel toevallig uiteraard, het boek hebben gelezen dan hoor ik graag of er enige opheldering is gekomen in het fenomeen ‘Wendy’.

WendyVanWanten026

UPDATE

Na Patricia Paay in Nederland, krijgt nu Wendy Van Wanten blijkbaar bij ons de kolder in de kop. Mevrouw zou nog eens graag met haar lichaam in het blootblad Playboy prijken. Ze is onlangs 50 geworden en blijkbaar hebben sommige vrouwen op die leeftijd een beetje nood aan aandacht. Platen verkoopt ze al lang niet meer, dus waarom voor de verandering niet eens terug haar lichaam verkopen? Jaren geleden deed ze al eens een ‘blootreportage’, maar dan wel een beetje à la Lien Van de Kelder. Er was nauwelijks iets waar te nemen. Nu ja, we zullen dit maar onder de noemer ‘als het maar schuift’ klasseren. Moet Wendy naakt in de Playboy? Ons advies: NIET DOEN!!!

Posted 05/08/2009 by ambijans in Literatuur

Tagged with , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: