Wanneer komt er een gemeentelijke cultuurblog?   2 comments

foksuk4

Eind deze maand is het alweer één jaar geleden dat we in de Provinciale Bibliotheek Limburg samen met enkele naaste collega’s en een hoop andere ‘vakgenoten’ mochten proeven van diverse multimediale bibtoepassingen (Web 2.0) waarvan o.a. Myspace, Facebook en bloggen deel uitmaakten. 23 dingen werd het geheel genoemd. Voor mij was dat toen een aangename kennismaking!

Diezelfde avond (26 oktober 2008) begon ik alvast voor mezelf met het bijhouden van een persoonlijke blog. Ik schrijf/schreef graag en ik dacht dat ik op zijn minst nu en dan eens een interessant verhaal met de mensheid zou kunnen delen. De ene dag lukt dat al wat beter dan de andere, zullen we maar zeggen. In al mijn enthousiasme (bepaalde collega’s hadden vooraf reeds een sterk voorgevoel) wilde ik me meteen engageren voor het opzetten van een Zonhovense bibliotheekblog, bij uitbreiding een gezamenlijke cultuurblog voor de gemeente Zonhoven. Dat leek me absoluut een haalbare kaart.

Uiteraard ben ik blij dat ik zelf een blog heb, want het grote voordeel is dat ik me hier een zekere ‘freedom of speech’ kan permitteren. Dat zou bij een gemeentelijke cultuurblog toch een ander verhaal zijn. Ik zou me daar kameleongewijs zeker uit de slag hebben getrokken, maar hier hoeft het in principe geen ‘goed-nieuws-show’ te worden. Desalniettemin blijf ik het een gemiste kans vinden, dat er nu (bijna 1 jaar later) geen bibliotheekblog/cultuurblog of hoe je het ook wil noemen is gevormd.

Er is sinds kort wél een personeelskrantje voor alle werknemers van de gemeente Zonhoven, dus op dat vlak heeft er dan toch al iets bewogen. Men is wel bezig (geweest) om alle culturele diensten (Jeugd, Sport, Toerisme, Bibliotheek en GC Tentakel) te verenigen onder de noemer Dienst Vrije Tijd. Maar niemand is op het (on)zalige idee gekomen om met al deze diensten samen een cultuurblog op poten te zetten. Zo kan je toch al die diensten in de kijker zetten tijdens diverse manifestaties. Wat de bibliotheek betreft: op deze blog vind je af en toe wel eens een publicitaire boodschap om onze dienst te promoten. En op Facebook probeer ik onze bibliotheekpagina ook ‘up to date’ te houden. Ik deed dus al een beetje moeite. Mijn vraag is dan ook: wanneer komt er een cultuurblog voor de gemeente Zonhoven? Wie het weet mag mij altijd een seintje geven … 🙂

2 responses to “Wanneer komt er een gemeentelijke cultuurblog?

Subscribe to comments with RSS.

  1. Je blog begint meer en meer op galspuwen te lijken, kameraad. Er is (voorlopig) GEEN dienst Vrije Tijd en zie dan ook niet in waarom er al een blog zou moeten zijn. Dat zal misschien wel komen. Het is leuk voor de bib dat je de mensen informeert over wat er gaande is in de bib, maar het is voor niemand leuk als het reilen en zeilen van achter de schermen wordt bekritiseerd. Oké, er is ‘freedom of speech’ en daar beroep ik me met deze reactie ook op, maar denk niet dat je spreekt voor iedereen.

  2. Het heet ‘Ambijans’s blog’ dus natuurlijk spreek ik NIET voor iedereen, dat zou er nog aan mankeren. Ik hoop dat de doorsnee bezoeker hier ondertussen wel weet dat ik niet in naam van IEDEREEN spreek, tenzij dan als er publiciteit wordt gevoerd voor bezoekersactiviteiten op het werk.

    Moest er nu een cultuurblog zijn, dan WAS er een kanaal om hierover te communiceren. Het zal duidelijk zijn dat dit gewoon een ‘frustrerende’ vaststelling is, zoals ik er wel meer doe (op allerlei gebieden). Als ik altijd over ‘Het leven zoals het is’ moet schrijven, dan ga ik wel in de redactie van het personeelskrantje zitten (waar overigens niets mis mee is, laat dat duidelijk zijn). 😉 Daar voel ik niet zoveel voor, voor de uitwerking rond een soort cultuurblog hou ik me altijd beschikbaar. Als ik hiermee één open deur (liefst de juiste) zou hebben ingetrapt, dan heeft MIJN blog al nut gehad.

    Btw, die kritiek die je geeft is natuurlijk niet geheel onterecht. Ik neem ‘m dan ook mee naar de toekomst. Hopelijk gun je me nog die momenten dat ik kan schrijven over ‘Het leven zoals het zou kunnen zijn’. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: