Warp blaast 20 kaarsjes uit   Leave a comment

Warp20_480

Soms zijn er zo van die platenlabels, die baanbrekend zijn als het om vernieuwende muziek gaat. Zo was Motown vroeger bv. het begin voor Michael Jackson & Jackson 5, Diana Ross, Stevie WonderThe Temptations en Marvin Gaye. Als het over recentere muziek gaat, mogen we zeker ook Warp in datzelfde rijtje plaatsen.

Om het wat overzichtelijk te houden gewoon een aantal namen van artiesten van het Warp-label die ik zelf ooit aan het werk zag. Het enige wat hen bindt is meestal het feit dat ze het experiment niet schuwen. Warp heeft zich nooit blindgestaard op één enkel genre muziek, wellicht ook de reden waarom ze al zo lang meegaan. Aphex Twin, Battles, Jamie Lidell, Black Dog, !!!, Grizzly Bear, Clark en Jimmy Edgar maakten mee het mooie weer.

Om dit alles te vieren gooide Warp vorige maand twee albums op de markt: Warp20(Recreated) en Warp20(Chosen). Voor fans sowieso een verplichte aanschaf, voor al de rest een mooie gelegenheid om een mooie staalkaart te krijgen van de afgelopen twee decennia. Zelf hou ik wellicht het meest van Plaid, maar ook de veelzijdigheid van Jamie Lidell of de meesterlijke samenzangen van Grizzly Bear zijn de moeite.

jamie_lidell-eva-vermandel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: