finn. @ CCHA   1 comment

Leonard Cohen op helium,” zo omschrijft de Duitse singer-songwriter Patrick Zimmer of finn. (zonder hoofdletter maar mét puntje – spreek uit finndot) zijn eigen stem. Maar ook de gelijkenissen met de stem van Jónsi Birgisson van Sigur Rós zijn opvallend.

Net als Bon Iver trok Zimmer zich terug in een afgelegen oord om daar in alle stilte, afgesloten van de wereld, aan een album te werken. Hij nam het wondermooie album met de prachtige titel ‘The best low-priced heartbreakers you can own’ op in de catacomben van een 14de eeuwse kerk in Hamburg. Het is een conceptalbum geworden waarbij de songs de indeling volgen van een klassiek theaterstuk in vijf bedrijven. Ook deze voorstelling verloopt in het kader van fricties, net zoals Fennesz daags voordien.

De nummers zijn puur en naakt en mikken recht naar het hart. finn.’s gitaar en stem zijn de basis, trombone, strijkers en cimbalen voegen harmonische accenten toe. Het enige wat ik vandaag ter voorbereiding ga doen is zijn laatste cd een keer beluisteren en dan gaan we het concert van vanavond gedwee ondergaan. 🙂

UPDATE

Iedereen die nog een hoop oorprut in zijn oren had zitten van de slechte Duitse muziek uit de jaren ’80 (Modern Talking, Matthias Reim en co) kan weer opgelucht ademhalen: finn. is gelukkig van een heel ander niveau. Nóg minder volk dan gisteren, goed 30 mensen waren opgedaagd. Men had gewoon enkele rijen stoelen op de bühne geplaatst zodat je heel dicht bij de artiesten zat. Jawel, artiesten … meervoud. finn. werd begeleid door een contrabassist, een drummer, één mannelijke én één vrouwelijke violist en hijzelf op akoestische gitaar. Iedereen was overigens gekleed in stemmig zwart. Geen communicatie met zijn publiek, enkel een bedeesd doch vriendelijk bedankje na elk applaus.

Nochtans zag je alle 5 leden zichtbaar genieten tijdens het concert. In de bisronde zaten o.a. ‘Moon river’ van Henry Mancini en ‘Eisbär’ van Grauzone. Klein maar fijn concertje vanavond, we kunnen enkel maar hopen dat er vlug meer mensen kennismaken met de artiest finn. want de man heeft ontegensprekelijk talent zat. 🙂

Posted 28/11/2009 by ambijans in Concert, Muziek

Tagged with , ,

One response to “finn. @ CCHA

Subscribe to comments with RSS.

  1. prachtige muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: