Dinsdagmenu bibliotheek Zonhoven : voorjaarsprogramma 2010   Leave a comment

We maken nog eens tijd voor een brokje reclame voor eigen winkel. Graag willen we even onze reeks dinsdagmenu’s voor begin 2010 in de kijker plaatsen. Drie avonden die boeiend genoeg zouden moeten zijn om menig cultuurliefhebber te interesseren. Buiten mag het dan al kouder worden, wij hebben alvast een programma dat we iedereen warm kunnen aanbevelen!

We starten op dinsdagavond 19 januari 2010, een avond vol kleur, klank, poëzie en verhalen. Met het thema van Gedichtendag 2010 in het achterhoofd. Een sfeervolle avond voor en door Zonhovenaren.
Godfried Kippers brengt samen met zijn genoten van Het Genootschap ter bevordering van de Voordracht- en Vertelkunst een gevarieerd programma.
Met schrijvers en dichters als Guido Gezelle, Alessandro Baricco, Jaques Prévert, Pablo Neruda, Toon Tellegen, Wislawa Szymborska, Rutger Kopland, Herman de Coninck, e.a.. Ze overschrijden land-, tijd- en taalgrenzen en gaan verder dan de klassieke vorm van voordragen en vertellen.

Baron Stijn Coninx, sinds december 2008 een inwoner van onze gemeente, komt op dinsdag 9 februari a.s. iets vertellen over zijn drukke beroepsleven. Stijn is naast o.a. regisseur en voorzitter van Sabam, sinds kort zelfs voor de vierde keer vader geworden. Wie meer te weten wil komen over één van onze bekendste, vaderlandse regisseurs is die avond meer dan welkom.

Op donderdag 11 maart tot slot is er een dinsdagmenu op verplaatsing! Dit keer zal de lezing niet doorgaan in de bibliotheek, maar in de raadzaal van het Zonhovense gemeentehuis. De Zonhovense schrijfster Margot Vanderstraeten komt vertellen over haar recentste boek en wordt geïnterviewd door Dirk Duwijn. Muzikale omlijsting door An Jacobs (zang) en Jo Nicolai (piano). Deze lezing gaat door i.s.m. Markant en Davidsfonds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: