5 trends voor 2010   1 comment

Et voilà, nadat we ons vorig jaar aan een gokje waagden om de trends van 2009 te voorspellen, doen we opnieuw een poging voor het jaar 2010. Voorwaar geen makkelijke opgave, maar wie ons kent weet dat we gerust een gokje durven wagen. Sinds ‘Het zesde zintuig’ op tv komt ben ik ervan overtuigd dat iedereen een beetje kan waarzeggen, de één al wat beter dan de ander. Nevertheless, don’t take this too seriously! 😉

1. Naaktlopen in huis wordt hip

Met deze ijzig koude temperaturen én de grote hoeveelheid sneeuw die we gisteren over ons kregen lijkt dit alleszins al op een verkeerd ingeschatte trend. We zullen er dan ook op moeten wachten tot april-mei 2010 neem ik aan. Op dat moment tiert de crisis nog steeds welig. Mensen hebben geen nagel om aan hun kont te krabben, maar het lukt natuurlijk een stuk beter als ze de helft van de tijd naakt rondlopen in hun woning. Je hebt minder was, minder strijk en bijgevolg minder nieuwe kleding nodig. Samenaankoop van stookolie wordt meer dan ooit ervoor een must. ‘Naaktlopen’ wordt absoluut hip in 2010!

2. Het WK Voetbal 2010 krijgt een onverwachte winnaar

Vergeet Argentinië, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje. Ze zeggen al pakweg 100 jaar dat ze het WK zullen winnen, maar dit keer is de oranjegekte geheel terecht. In de voorronde breekt Nederland nog niet al té veel potten, maar hoe verder in het tornooi hoe meer de prestaties van het team in stijgende lijn gaan. De verkoop van vuvuzela’s zit m.a.w. sterk in de lift. Begin die polonaise alvast te oefenen, want je gaat er niet aan kunnen ontsnappen.

3. Recordaantal studenten heeft tweede zittijd door sociale netwerksites

Vroeger haalden gebuisde studenten oneindig veel excuusredenen aan om hun falen te verklaren t.o.v. hun familie, vrienden en professoren. Een stukgelopen relatie, problemen thuis, te veel rondgehangen op café, … enfin, jullie kunnen er zelf nog tig andere verzinnen. Op het eind van dit academiejaar gaan veel studenten gegarandeerd de schuld geven aan Netlog en Facebook. Netwerken wordt nu zelfs gevaarlijk zonder één stap buiten de deur te zetten.

4. Fantastische jubileumeditie van Pukkelpop

In 2009 kon je er gewoon niet naast kijken: bijna alle grote festivals lokten veel meer toeschouwers ondanks de huidige crisis. Blijkbaar laat de gemiddelde festivalganger andere dingen aan zich voorbijgaan als het over het financiële aspect gaat. Wij kondigen dan ook een feestelijke, uiterst succesvolle 25ste editie aan van Pukkelpop. Onze glazen bol (hoewel hij nog niet goed is opgewreven) voorspelt volgende afsluitende kleppers: op donderdag Blur, op vrijdag David Bowie en op zaterdag Morrissey, die in een uitzonderlijk goeie bui verkeert en zelfs een aantal klassiekers van The Smiths op het publiek loslaat. Mocht dit niet zo zijn, dan kopen we volgend jaar een nieuwe glazen bol! 😛

5. Music For Life komt eindelijk naar Hasselt

Het ondertussen welbekende StuBru-concept komt volgend jaar eindelijk naar Limburg, in de hoofdstad van de smaak, Hasselt dus! Music For Life zal tijdens die hele periode staan opgesteld in de buurt van het Kolonel Dusartplein, waar het leuk samenvalt met Winterland, dat andere event. Meer details krijg je ongetwijfeld eind 2010 te horen!

Mocht ik bepaalde trends schandelijk over het hoofd hebben gezien? Geen nood, laat het me weten zodat andere bloggers, lezers, vrienden, kennissen en trendy partypeepz er hun voordeel mee kunnen doen volgend jaar!

Posted 19/12/2009 by ambijans in Algemeen

Tagged with , , , , ,

One response to “5 trends voor 2010

Subscribe to comments with RSS.

  1. Leuk om te lezen! En wie weet worden we nog wel kampioen ook… #3 zal in ieder geval wel uitkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: