Quizz Bizz   2 comments

Enkele dagen geleden schreven we hier dat we eens een poging gingen doen om een eigen kwis op te stellen. We zijn er nog lang niet uit of die eerste reeks vragen de moeite zouden zijn om te gebruiken in een kwis. En ook al zouden we ze uiteindelijk niet gebruiken voor een échte kwis, dan hebben we het kwismaken nu toch al een klein beetje in de vingers zitten.

Binnen twee dagen had ik persoonlijk een ultrakorte opwarmingsronde, een opwarmingsronde (wellicht té pittig als opwarmingsronde), een linkronde, een fotoronde, een actuaronde en een gewone vragenronde gemaakt. Vandaag nog een tweede linkronde in mekaar gestoken. En ik heb al een aantal stevige vragen voor de superronde klaar. Nonkel Paul kwam met een alfabetraketronde op de proppen, achter de schermen zou Hanne nog bezig zijn aan een soort van linkronde, … Kortom bedrijvigheid ten huize Moedige Missers.

Misschien binnenkort eens met een aantal MM’ers gaan samenzitten om te kijken wat er mogelijk is op kwisgebied. Waar gebruiken we best foto’s bij vragen om dingen te verduidelijken, is er soms meer uitleg nodig bij een vraag om tot een juist antwoord te komen, moeten we de vragen misschien inkorten of juist langer maken, … Op een paar dagen tijd ben ik wel tot de conclusie gekomen dat een goede, degelijke kwis in mekaar steken mogelijk is. Of de hele kwis daarna overeind zal blijven valt nog af te wachten. We zullen te gepasten tijde nog wel op zoek gaan naar kwissers/kwisploegen die ‘m willen voorspelen als het zover is.

Posted 05/04/2010 by ambijans in Algemeen

2 responses to “Quizz Bizz

Subscribe to comments with RSS.

 1. van voorspellen weet ik alles.
  ons kwisploegje ook trouwens, van daar onze naam.
  Laat maar iets weten; altijd bereid een helpende hand te reiken; ook eventueel bij een echte kwis.

  Grtz,

  Erik

 2. Bedankt Erik!
  Als de kwisplannen concreter worden, dan laat ik nog wel iets weten. We laten het voorlopig allemaal een beetje op ons afkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: