Breng de stemming er alvast in: verkiezingen!   Leave a comment

Alle kandidaten voor de verkiezingen van 13 juni a.s. maken zich op voor nog dik twee weken campagne voeren. Twee weken van zwoegen en zweten, manifestaties bijwonen, reclame maken, markten doen etc. en daarna bang afwachten (tenzij je Bart De Wever heet natuurlijk).

In het verleden pronkten meestal mooie dames in mijn voortuin (Laurence Libert, Nele Lijnen, …) en het had zelfs de officiële campagnefoto van Céline Morreale hierboven kunnen zijn. Geef toe, écht bevorderlijk voor de dagelijks passerende verkeersstroom ten huize ambijans zou het allerminst zijn geweest. Misschien zou de ene of andere snoodaard het bord zelfs uit mijn voortuin hebben durven jatten, er zijn gewoon geen zekerheden meer. Liefhebbers vinden Céline terug op nummertje 6 van de Kamerlijst van LDD Limburg.

Dit jaar staat er gewoon een duobord in onze voortuin van een Zonhovense tandem. Atlete Marleen Renders is de nummer 6 Kamerlijstconcurrente van de hierboven reeds geroemde/benoemde Céline, maar dan op de Open VLD-lijst. Wie nog nooit van Marleen Renders heeft gehoord is a) eerder een passieve sporter b) mogelijk niet in het bezit van een tv-toestel en c) bevindt zich hoogstwaarschijnlijk al jaren in een vegetatieve toestand. Zij wordt geflankeerd door provinciaal Jong VLD-voorzitter Frederick Vandeput, die ongetwijfeld gaat bewijzen dat plek 13 op de Senaatslijst geen bad karma hoeft te zijn.

Als alles goed is, zou iedereen in Zonhoven vandaag zijn oproepingsbrief voor de verkiezingen in de bus hebben gekregen. Gisteren ging ik op de gemeente al melden dat mijn ouders tijdens de verkiezingen in betere (lees vooral ‘warmere’) oorden vertoeven op 13 juni. Zij profiteren dan al ruim een week van de Spaanse zon. Ik heb terwijl geregeld dat ik met een volmacht alleszins de stemplicht van mijn moeder ga vervullen.

Over de verkiezingen zelf durf ik weinig voorspellingen doen: de algemene verwachting is dat N-VA de allergrootste partij wordt in Vlaanderen (wat de regeringsvorming uiteraard zal bemoeilijken) en dat de ‘traditionele’ partijen nog goed twee weken hebben om het gat enigszins dicht te fietsen. Vroeger was onze grootste vijand ‘de klaplopende vreemdeling’ (dixit Vlaams Blok/Belang), N-VA heeft onze ‘Waalse medemens’ nu tot kop van jut gebombardeerd. Hopelijk brengen de tv-debatten meer helderheid en uiteraard vezels, vitamines, liberalen op 13 juni! 🙂

Posted 28/05/2010 by ambijans in Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: