Nieuws uit de wereld : korte bloemlezing (8)   Leave a comment

Gisteren hadden we het er nog over: Bailly houdt al een tijdje opendeurdagen in doel bij Mönchengladbach, vandaar dat hij nu door de trainer voor eigen bestwil een weekje op non-actief wordt geplaatst. Maar wat dan te denken van de historische 10-0 pandoering die Feyenoord gisterenmiddag om de oren kreeg van PSV Eindhoven? Trainer Mario Been moet in dat geval zijn hele ploeg op non-actief zetten.

134 dagen duurt de politieke impasse in ons land ondertussen al en het ziet er niet naar uit dat we snel tot een akkoord zullen komen. Bart De Wever begint zich stilaan zorgen te maken dat politiek links een front gaat vormen tegen zijn N-VA. Het B-H-V-splitsingsvoorstel (waar meer dan 90 % van de burgers uit ons land geen ene f**k om geeft) dat N-VA indiende zal alvast worden afgewezen door SP.A, Groen en Open VLD. Toch had koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte gisteren nog een ontmoeting met Bart De Wever om het beschadigde vertrouwen enigszins te herstellen.

Ook nogal wat commotie over het vonnis in de parachutemoord. Els Clottemans kreeg uiteindelijk 30 jaar celstraf, iets wat natuurlijk de fout was van advocaat Jef Vermassen, die iets té goed zijn werk had gedaan. Blijkbaar heeft de modale Vlaming moeite met succesvolle mensen, want al snel verschenen de eerste anti-Vermassenpagina’s op Facebook. Het is een feit dat Vermassen als geen ander weet hoe hij de media moet bespelen (naar mijn gevoel overdrijft hij daar inderdaad een beetje in), maar volgens mij stapt de pers in negen van de tien gevallen naar hem toe en niet omgekeerd. Lid worden van een facebookpagina als Showbizz Jef vind ik dat geval nog wel grappig.

Ook in de muziekwereld viel er societynieuws te rapen. Zo beviel de 42-jarige Canadese zangeres Céline Dion van een tweeling (twee zonen). Ik ben al lang blij dat het geen nieuwe cd is geworden. 😉 De Amerikaanse zangeres Katy Perry en de Britse acteur Russell Brand bezegelden hun liefde dan weer met een huwelijk in India. Verder wil ik iedereen nu al afraden om op 24 juli 2011 naar het strand te gaan (ook niet als we een hittegolf krijgen). Die dag speelt de Amerikaanse hardrockband Bon Jovi nl. een concert in Zeebrugge, waar tussen de 30.000 en 50.000 toeschouwers worden verwacht. Zelf blijf ik thuis: er bestaat nog zoiets als ‘goede smaak’. 😀

De tijgerprints mogen in de modewereld dan nog te pas én te onpas opduiken in de dagelijkse dresscode, als we niet dringend maatregelen nemen zullen tegen 2022 alle tijgers zijn uitgestorven volgens WWF. Op dit ogenblik lopen er naar schatting 3.200 tijgers in de vrije natuur rond. Hun natuurlijke habitat wordt alsmaar kleiner, de handel in hun huiden en organen gaat vooralsnog onverminderd voort. In november houdt men daarom een internationale bijeenkomst in Sint-Petersburg met de dertien landen waarin er nog tijgers verblijven. WWF hoopt alleszins dat er genoeg politieke wil zal zijn om het probleem ten gronde aan te pakken.

Posted 25/10/2010 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: