Rookverbod wordt goed opgevolgd in horeca   1 comment

Onderzoek toont aan dat het rookverbod in de horeca vrijwel overal goed wordt nageleefd. Bijna 90 % van de mensen zou zich braafjes aan het rookverbod houden. Enkel in jeugdhuizen moet er nog beter worden gesensibiliseerd.

Ondertussen heeft CD&V een wetsvoorstel op tafel liggen dat binnenkort ook een rookverbod in alle cafés zou inhouden. Persoonlijk ben ik als niet-roker ook een voorstander van het rookverbod. Dat men in eetgelegenheden of openbare gebouwen niet meer mag roken vind ik een goede maatregel. Maar ik weet niet of men gaat kunnen afdwingen dat er ook in cafés niet meer zal kunnen worden gerookt in de toekomst. Ook dat is natuurlijk ongezond, maar rookvrije cafés lijkt me nog niet dadelijk iets voor de eerstkomende tijd. Ik zou het persoonlijk niet verbieden in cafés, maar dat is wellicht meer omdat we ons ‘een rookvrij café’ bijna niet kunnen voorstellen.

Het lijkt me echter zinvoller om ook campagnes te starten die het roken in concertzalen verbieden. Zowel in MOD, het Depot of het Sportpaleis zie ik met de regelmaat van de klok nog een hoop mensen roken. Ondanks het feit dat men het overal aankondigt, wordt er nog steeds ongestraft gepaft. Wanneer gaat er daar eens serieus worden ingegrepen?

Posted 28/10/2010 by ambijans in Algemeen

One response to “Rookverbod wordt goed opgevolgd in horeca

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: Rookverbod wordt goed opgevolgd in horeca - Horecatrend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: