André Léonard, lul van het jaar (definitely)!   Leave a comment

Elk jaar is er wel iemand die zich door zijn uitspraken geweldig profileert in de media, doch wel in negatieve zin. Soms is het ongewild, maar er zijn ook lieden die er bijna een sport van maken om dingen te verkondigen die de hele bevolking de gordijnen injaagt. Je kan je bijna niet voorstellen dat zij hebben nagedacht voordat ze hun uitspraak deden. Het is eigenlijk raadzaam dat ze het in de toekomst beter eens wél zouden doen.

Sinds kort mogen we ook aar(t)sbisschop André Léonard met stip aan de eregallerij toevoegen. Het begon allemaal met het minimaliseren van de pedofilieschandalen die de kerk in ons land te verstouwen kreeg. ‘3 weesgegroetjes en 5 onzevaders en het zou allemaal vanzelf overwaaien’ en hier en daar een welgemeende sorry. Dat moest de geleden schade ruimschoots compenseren als we onze geestelijke leiders moesten geloven.

Zijn felbesproken uitspraak ‘Aids is een soort van immanente gerechtigheid’ leverde hem meteen een klacht op van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Cavaria maakte er zelfs een campagne rond, die je op bovenstaande foto kan zien. Zijn laatste wapenfeit veroorzaakte alweer een hoop deining. Politici van een hele hoop partijen veroordeelden die uitspraak overigens sterk. Dit keer vond hij dat pedofiele priesters die met pensioen zijn niet meer moeten worden vervolgd. Geen betere reclame om alweer een hele groep gelovigen de kerk uit te jagen wat ons betreft. Ik hoop oprecht dat hij zijn woordvoerder goed betaalt, want die man moet de laatste tijd meer opdraven dan hem lief is. Léonard gaat nu weer een tijdje (minstens tot Kerstmis) zwijgen. Benieuwd wanneer hij zijn volgende stoot uithaalt!

UPDATE

Op de volgende stoten hebben we niet al te lang moeten wachten: nog vóór Allerheiligen verbrak Léonard reeds het stilzwijgen, voor woordvoerder Mettepenningen meteen een gegronde reden om er na drie maanden al de brui aan te geven. Benieuwd wie zich nu nog geroepen voelt om woordvoerder te worden van een man die eigenlijk geen woordvoerder nodig heeft. Berlusconi lijkt me anders een goeie keuze, een beetje in hetzelfde bedje ziek.

Posted 29/10/2010 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: