Muzikaal eindejaarslijstje 2010   2 comments

Het zal wel geen verrassing zijn, maar zoals al enkele malen aangekondigd slaan we jullie op de voorlaatste dag van 2010 met onze eindlijst van het jaar om de oren. Een uiterst moeilijke keuze, want 2010 was volgens ons een excellent muziekjaar. Vergeef ons bij voorbaat het feit, dat er ons dingen zijn ontgaan of dat ze de eindlijst uiteindelijk niet hebben gehaald. Deze 20 blinkende juweeltjes konden ons bekoren.

20. Fire like this : Blood Red Shoes

19. Split the atom : Noisia

18. Interpol : Interpol

17. Becoming a jackal : Villagers

16. Halcyon Digest : Deerhunter

15. Surfing the void : Klaxons

14. A Sufi and a Killer : Gonjasufi

13. InnerSpeaker : Tame Impala

12. Relayted : Gayngs

11. Plastic Beach : Gorillaz

10. Crystal Castles II : Crystal Castles

9. Brothers : The Black Keys

8. Hawk : Isobel Campbell & Mark Lanegan

7. Heligoland : Massive Attack

6. Teen Dream: Beach House

5. Swim : Caribou

4. Man alive : Everything Everything

3. High Violet : The National

2. Odd Blood : Yeasayer

1. The Suburbs : Arcade Fire

Deze lijst is willekeurig, al denk ik wel dat mijn top 3 in correcte volgorde staat, wat zoveel betekent als dat nr 4 t/m 20 op normale wijze zijn toegevoegd. Geen Belgen in de top 20 dit jaar, al kwamen Triggerfinger, The Van Jets of Mintzkov zeker in aanmerking. De sterkste Belgische cd vond ik die van Marble Sounds, dat op een haar de top 20 miste, net zoals Local Natives, Delorean, Foals en Broken Bells.

In 2010 gelukkig bespaard gebleven van écht zwakke releases, al ben ik (nog steeds niet) wild van de laatste Kings of Leon, vond ik Die Antwoord pure wansmaak en begrijp ik niet wat sommige lieden zo geweldig vinden aan School is Cool, Stromae of het new look Hooverphonic. Milow schijnt ondertussen ‘hot’ te zijn in Toronto. ‘Die mens moet daar elke week spelen’, dixit Clement Peerens. Hopelijk volgen er in 2011 opnieuw heerlijke releases. 🙂

Posted 30/12/2010 by ambijans in Muziek

2 responses to “Muzikaal eindejaarslijstje 2010

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ik heb blijkbaar veel gemist vorig jaar, want van je lijstje heb ik enkel de nummers 1, 3 en 18 gehoord (wel even meegeven dat ik geen muzikale omnivoor ben). Hoedanook, The Suburbs van Arcade Fire blies me na welgeteld 1 luisterbeurt genadeloos van mijn sokken. Wat een plaat! Ik beschouw ze stilaan als het beste wat ik de laatste vijf jaar gehoord heb.

  2. Gemist is misschien niet het juiste woord, want ik denk dat er van ca. 13 van mijn 20 cd’s al eens nummers op StuBru passeren, voor de rest ben je aangewezen op recensies, webzines, tijdschriften e.d. Of programma’s als ‘Duyster’ die muzikaal vrij breed programmeren. Helaas vind ik dat zelfs het niveau van Studio Brussel soms slabakt … tot je dan weer de rest van onze radiozenders hebt gehoord. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: