True Grit (Coen Brothers) @ Roxy   4 comments

Nadat ze ziet hoe haar vader vermoord wordt door Tom Chaney besluit de 14-jarige Mattie Ross deze moordenaar te vangen. Ze huurt de taaiste U.S. Marshall, J. “Rooster” Cogburn, om haar te helpen. Mattie staat erop dat ze meereist met Cogburn, wiens drinkgedrag, luiigheid en algemeen veroordelend karakter haar vertrouwen in hem niet vergroot. Tegen zijn wil reist ze met hem mee door de Indiaanse streken om Chany te zoeken. Ze worden bijgestaan door Texas Ranger LaBoeuf, die Chaney wil hebben voor andere doeleinden. Dit onwaarschijnlijk trio staat vele gevaren en verrassingen te wachten op hun reis.

De broers Coen maakten alweer een meer dan degelijke film, het predikaat ‘subliem’ was echter niet van toepassing. Jeff Bridges acteert alleraardigst, maar Matt Damon zal nooit écht mijn favoriet worden. De grote verrassing is uiteraard Hailee Steinfeld, nu nog een 14 jaar oude ruwe diamant maar binnenkort ongetwijfeld een groot talent als ze nog meer van het medium ‘film’ mag proeven. Cinematografisch was het zeker dik oké, maar het typische wow-gevoel dat ik bij de meeste films van de broers heb, was er deze keer helaas niet. Een doordeweekse Coen is echter nog altijd beter dan eender welke andere film. Ik miste vooral de absurde humor, maar die komt hopelijk weer terug in hun volgende meesterwerk. Een trailer staat hier.

Posted 23/02/2011 by ambijans in Film

4 responses to “True Grit (Coen Brothers) @ Roxy

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vond Bridges eigenlijk maar matig. Soms ergerlijk overacting. Of blijf ik altijd The Dude in hem zien?

  2. ’t Is wel een feit dat ‘The Dude’ inderdaad een beetje aan hem blijft kleven, dat heb ik hier zelfs nog aangehaald na ‘Crazy Heart’. ‘Overacten’ is meestal niet erg, zeker niet in een absurde film van Coen. In het geval van Bridges kan ik wel wat hebben, eerlijk gezegd. 😉

    • dan hebben ze een uitmuntende jonge acrtice gekozen, een (volgens mij) overactende Bridges en een totale miscast (Damon). De overige bijrollen vond ik trouwens zeer goed.

  3. Ja, qua sfeerschepping e.d. zijn de Coen broertjes heer en meester. Ik ben geen échte liefhebber van westerns, maar na ‘3:10 to Yuma’ ben ik opnieuw aangenaam verrast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: