Topper eerste provinciale : Zonhoven VV – Esperanza Neerpelt   Leave a comment

Alvorens we tot de kern van de zaak komen in dit blogbericht, nog enkele korte meldingen van andere fronten. Zo kunnen we jullie met gepaste trots vertellen dat Moedige Missers in de Vlaamse kwisranking zijn gestegen van plaats 86 naar 79 deze maand (op dit ogenblik hebben we virtueel twee sterktepunten in handen). Racing Denk (51), Noojt Kontent (57) en Pelter Skelter (65) moeten we nog voor laten gaan. Merckendis houden we deze maand achter ons (89). De vijf volgende Limburgse teams in de ranking zijn Plus Mien (103), Calabria (109), De Vier Wijzen (164), Remember Londonderry (167) en Dementia Praecox (200). Dat betekent dat we nog net 10 Limburgse vertegenwoordigers in de top 200 van Vlaanderen hebben zitten. Dat kan altijd beter natuurlijk! Maar virtueel zou een topkwis met al deze teams op dit ogenblik 15 sterktepunten tellen. D.w.z. dat je dicht tegen een cat. 4 kwis aanleunt mocht je dit kunnen verwezenlijken! Als je buiten de provincie ploegen ronselt, heb je een mooi deelnemersveld.

Waarmee we eindelijk over kunnen gaan naar het voetbal. ZVV speelt vanavond tegen de gedoodverfde kampioen in 1ste provinciale, Neerpelt. Het ziet ernaar uit dat het team van speler-trainer Stijn Vreven (na één jaar provinciaal voetbal) opnieuw naar bevordering zal promoveren. In principe hebben ze nog één punt nodig, enkel ZVV kan hen virtueel nog van het kampioenschap houden. Ik maak me sterk dat de thuisploeg zich straks op de Basvelden niet zonder slag of stoot gewonnen zal geven.

Hoe het straks ook zal aflopen, het zou best wel eens een plezante (voetbal)avond kunnen worden. De vrouw van Stijn Vreven, Tanja, is bijvoorbeeld afkomstig van Zonhoven. Op papier mag Neerpelt dan wel de sterkste opstelling hebben, ook bij Zonhoven lopen er enkele kleppers rond. Jurgen Zeelmaekers (jeugd van PSV), Timothy Oben (Bocholt), Kevin Vanbeuren (KRC Genk en Heusden-Zolder in 1ste nationale) en Steven Slegers (Mol en Heusden-Zolder) zijn spelers die een ploeg naar een hoger niveau kunnen stuwen. Aangevuld met een enthousiaste bende jonkies uit de buurt (ZVV huldigt al een tijdje het principe dat het een ploeg uitbouwt met mensen die in de buurt wonen en die niet kiezen voor het grote geld) heeft trainer Marc Forier een solide geheel gesmeed. Hopelijk werpt zoiets vroeg of laat vruchten af. In die optiek zijn ze overigens al een ploeg aan het bouwen voor het komende seizoen. Als we een aangename pot voetbal zien, dan zijn wij straks lang tevreden. Afspraak om half 8 vanavond op de Basvelden!

UPDATE

Neerpelt zat na 10 minuten wedstrijd al op rozen. Hun eerste aanval in de eerste minuut leverde al meteen een doelpunt op, toen een speler vanuit de draai een schitterend schot in de winkelhaak wist te plaatsen. Identiek hetzelfde scenario rond de tiende minuut, toen er opnieuw een schot van Neerpeltse zijde in de winkelhaak verdween. Dit keer stond doelman Pauwels iets te ver voor zijn achterlijn waardoor de bal binnen viel. Neerpelt leek vlot op winst af te stevenen want het speelde op dat ogenblik twee versnellingen hoger dan de thuisploeg.

Tot de eerste échte doelrijpe actie van de thuisploeg meteen een doelpunt opleverde rond de 35ste minuut. Vanbeuren werd aan de linkerkant goed aangespeeld en plaatste de bal beheerst in de verste hoek naast de doelman. Neerpelt begon ineens te twijfelen en de thuisploeg kwam plots beter voor de dag. Tijdens de rust was ik wat beginnen socializen met oude bekenden. In de tweede helft eiste ZVV veldoverwicht op, maar dat resulteerde niet meteen in écht doelrijpe kansen. Die vielen merkwaardig genoeg eerder aan de overzijde uit de lucht. Uiteindelijk bleef de 1-2 stand op het bord, wat vooral voor vreugdetaferelen zorgde bij de talrijk meegereisde Neerpeltsupporters. Na de match verbroederden we vrolijk met de aanwezige toeschouwers. Neerpelt dus kampioen, Zonhoven zakt van plaats 2 naar 3, want Hades won zijn uitmatch met 0-2. Zonhoven heeft wellicht nog drie punten nodig uit 3 wedstrijden om mee te mogen doen aan de eindronde. Wellicht kunnen ze die missie tot een goed einde brengen. Wat de eindronde daarna zal brengen zien we later wel!

Posted 09/04/2011 by ambijans in Sport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: