Eventjes paviljoentent rechtzetten?   2 comments

Dinsdagnamiddag gingen we zoals eerder aangekondigd het zwembad eens uittesten op ideale zwemtemperatuur, dat bleek alvast een zaligheid want het was gewoon ideaal in het water. Dat zwempartijtje was zo verfrissend dat de avondwandeling met de nodige ups and downs en nogal wat klimwerk meteen het nodige zweet op ons aller voorhoofden deed verschijnen.

Woensdag doen we de markt van San Miguel de Salinas aan, waarna we in de buurt op onze traditionele plek middageten. De zwempartij van namiddag was eerder kort. Ik besluit onmiddellijk erna mijn vader mee te gaan helpen, die bij een oom en tante een bijzettent (een paviljoentent of hoe noemen ze dat?) rechttrekt samen met mijn oom. Na enige tent blijkt dat de tent van 3m groot slechts 2,65m groot blijkt te zijn. En dat niet alleen: we mankeren ook schroeven e.d. om het ding stevig recht te zetten op de stenen vloer. Die gaan we zowel bij Carrefour als een Chinese doe-het-zelver in de buurt halen. Rond half 8 zetten we nog een deel van de tent recht, met de belofte om op donderdagvoormiddag alles komen af te werken.

Donderdagmorgen om half 10 gaan we dus verder waar we daags ervoor zijn opgehouden, dit keer wel in de volle zon die ongenadig staat te schijnen. Moet ik dan nog vertellen dat we flink hebben moeten drinken? Even vóór 13u staat alles recht, inclusief dak. Bij thuiskomst wacht ons pasta, we zien dat het 33 ° C is in de schaduw, dus ’t is vandaag met absolute zekerheid de warmste dag hier ter plekke. Vanaf morgen zou het een graadje of zes minder kunnen zijn. Voor ons is dat echter meer dan warm genoeg. 😉

Posted 26/05/2011 by ambijans in Algemeen

2 responses to “Eventjes paviljoentent rechtzetten?

Subscribe to comments with RSS.

  1. Staat die tent er nog in september? maar dan met cava en amuse gueule erbij?
    Ziet er wel goed uit. Geniet van het mooie weer daar en de nodige alcohol.
    PS. Wat was nu precies je bijdrage aan het recht zetten van die tent. Niet dat ik je niet op je woord geloof, maar toch.

  2. Die tent zou er tegen dan nog moeten staan (als ze niet wegwaait), ’t is trouwens NIET die tent van hierboven maar iets in die stijl. Ik denk dat in september overigens mijn nichtje met een paar vriendinnen in Spanje zit, dus of dat cavavoorstel dan zal doorgaan? 😉 Ik heb schroeven en moeren ingedraaid, palen vastgehouden en dekzeil helpen opleggen. Achteraf had ik een rood hoofd (niet alleen van de inspanning, vooral van de zon). 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: