Voorbeschouwing: Barcelona-Manchester United   Leave a comment

Allereerst eventjes een rechtzetting van verkeerde informatie die ik hier postte bij het begin van onze Spaanse vakantie. Ik vermeldde toen dat we op donderdag of vrijdag nieuw volk zouden ontvangen en daarna nog eens ergens op zondag of zo. De eerste lading familie landt echter zondagavond, de tweede op dinsdagnamiddag. Zo, dan is iedereen meteen weer mee! 😉

Morgenavond ligt alle sociale leven hier in de buurt waarschijnlijk stil voor de Champions League finale tussen Barcelona en Man United, een heruitgave van de finale van twee jaar geleden (toen won Barça met 2-0). Wat het straks wordt is nog een beetje koffiedik kijken, zelf ben ik nauwelijks op de hoogte want ik heb al dagen geen krant meer gelezen. Ik weet hooguit wat ik in de tv-journaals heb opgepikt. Maar ik hoop wél dat de Spanjaarden opnieuw de CL-finale winnen. Wij kijken hier in de buurt (familie, vrienden, …). Achteraf volgt een klein verslagje. Maar wat denkt de rest van de voetballiefhebbers eigenlijk? Laat het ons weten via onze poll.

UPDATE

Voorafgaand aan de wedstrijd gingen wij inderdaad eten bij één van de Indiërs in de buurt (New Shalimar). Daar hadden we al twee flessen rode wijn gedronken. We zijn maar net op tijd terug thuis (5 minuten voor het wedstrijdbegin) om een biertje open te trekken en de wedstrijd te bekijken. Na de 1-0 van Pedro denken we al dat het vanavond makkelijk in orde komt, doch Wayne Rooney verpest nog eventjes onze avond door tegen te scoren (na duidelijk positiebuitenspel van één van z’n medemaats).

Tweede helft begint met een nieuw biertje en blijkbaar inspireert dat ook Messi voor de 2-1. Wanneer David Villa er 3-1 van maakt is het heel erg duidelijk dat niemand het feestje van Barça nog kan verpesten. De fles Freixenet wordt moeiteloos gekraakt, een vreugdedansje van onze zijde kan er nog vanaf (gelukkig bestaan daar geen opnames van), buiten durven wij ook onze keel nog eventjes openzetten. We horen op het strand in Torrevieja en bij ons in de buurt nog een hoop vuurwerk knallen, maar op straat blijft alles rustig. Even na middernacht kruipen we moe maar voldaan in bed!

Posted 27/05/2011 by ambijans in Sport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: