De markt in Benijofar en het kunstenaarsdorpje Rojales   1 comment

Onze zondag brachten wij door op een (veel té drukke) markt (door ons ook wel eens ‘De Engelse markt’ genoemd) in Benijofar. Het was jaren geleden dat ik daar nog eens was geweest. Vandaag is er wel degelijk iets mis met de temperatuur, die nauwelijks boven de 25 ° uitkomt. De temperatuur mag dan niet zo hoog zijn, het is des te aantrekkelijker om een uitstapje te maken als de zon niet zo ongenadig in je nek staat te priemen.

Na Benijofar rijden we door naar Rojales, een dorpje iets verderop. Het is nog iets té vroeg maar in de zomerperiode zitten daar op zondag een hoop kunstenaars die in hun grotwoningen tentoonstellen of gewoon zitten te werken in hun atelier. Rojales heeft bovenaan voor het dorp begint nog een kolonie toeristen wonen, maar in het dorpje zelf (waar de tijd stil lijkt te staan) wonen enkel plaatselijke bewoners. Naast kunstwerkjes die staan opgesteld, heb je er een mooie schelpenwoning en rotswoningen. De rest van de bevolking woont eerder in vervallen woonsten en heeft meestal nogal wat huisdieren rond de deur lopen (veelal honden en katten).

Zo waren wij getuige van enkele KNT-scènes in ‘Hot Doggy Style IV: wild bitches’. Rex the Impaler (de zwarte dek’hengst’) van dienst toonde zijn kunstjes met één van de vrouwelijke teefjes. We hebben gelachen en gretig beelden geschoten (foto én video) van dit toch wel merkwaardige schouwspel. Too hot to handle, kan ik wel zeggen! We gaan binnen in enkele ateliertjes en drinken ter plekke iets. ’s Avonds iets vóór ons avondeten komen oom en tante langs, om afspraken te maken voor de komende dagen. Zo gaan we vanavond én morgenavond met z’n allen uit eten.

Vandaag hadden we oorspronkelijk een wandeling willen doen in San Pedro, maar de temperatuur doet ons afzien van dat plan. Een bewolkte lucht, 22 ° C slechts zodat wij ons oorspronkelijke idee skippen. Ons plan om uit eten te gaan in groep blijft vooralsnog overeind staan hier. Morgen normaal nog langs het strand in Guardamar, al zijn we in dat geval nog steeds overgeleverd aan de weergoden. Klagen doen we geenszins, want we hebben de overige dagen prachtig zomerweer gehad. Klagen is ook zo’n typische Vlaamse bezigheid, laat ons daar voor één keertje niet aan meedoen! 😉

Posted 30/05/2011 by ambijans in Algemeen, Reizen

One response to “De markt in Benijofar en het kunstenaarsdorpje Rojales

Subscribe to comments with RSS.

  1. Benijofar-Markt dienstag.
    De Engelse markt waarvan sprake is Los Montesinos op zondag

    Busselot Maurice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: