Vrijgezellenfeestje Pascal @ Maastricht   Leave a comment

Zaterdagmorgen half 9 sta ik bij Marc voor de deur in Genk. Net als ik wil aanbellen komt ook Werner aangereden. Luttele momenten verder kom ik tot de vaststelling dat ik in al mijn haast geen reservejeans heb meegenomen voor NA de sportieve activiteiten. Het wordt dus zaak om mijn jeans zo veel mogelijk te ontzien vandaag. Na een deugddoende kop koffie kunnen we fris en monter richting Maasmechelen vertrekken, waar we de vrijgezel hopelijk uit zijn bed kunnen halen.

Groot is onze verbazing als we blijkbaar de eerste aanwezigen blijken te zijn ten huize Lenskens-Petermans. Sarah komt even later buiten (zaterdag werkdag voor haar), Pascal is blijkbaar al wakker (thuisgekomen om 3u vannacht na een trouwfeest en om 6u al wakker). De verdere redenen over het hoe en waarom zouden ons te ver leiden, maar wij ontwaren wel piepkleine oogjes wat een acuut tekort aan nachtrust verraadt. Ondertussen zijn ook broer Olivier en Steven gearriveerd (met de federale politie aan onze zijde is onze veiligheid vandaag absoluut gegarandeerd). Later druppelen ook Bart en Tom nog binnen (met croissants en koffiekoeken). De inhoud van de koelkast (fruitsap, wat eieren en een beetje spek) is eerder schraal, maar Pascal mag er een karig maal mee proberen te bereiden. De aanwezige aardbeien laten we ongemoeid, wie weet dienen die wel voor een libidoverhogende activiteit in de echtelijke bedstee. 😉

De kookkunsten van Pascal zijn niet van dien aard dat er dadelijk een nieuwe topchef zal opstaan. Zo ziet hij kans om het spek te laten aanbakken, mogelijk omdat hij tussendoor werd afgeleid door zijn aanwezige publiek. Nee, multitasken is ook hier uit den boze! De gemiddelde score voor zijn kooktalent blijft een goedbewaard geheim, voor sfeer en gezelligheid slaagt hij met glans (ook al zorgt het aanwezige gezelschap vooral voor de komische noot).

Van de keuken in Maasmechelen verplaatsen we ons dan richting Maastricht, waar de firma Fun & Fear de hele dag in goede banen zal mogen leiden. Ter plaatse komen we Nathan, David en David nog tegen. Omdat Christophe onderweg wat problemen heeft op de autosnelweg kunnen we met een half uurtje vertraging alsnog van start gaan. Heel veel wielertoeristen op locatie 1: Geulhem.Dat komt omdat er vandaag Limburgs Mooiste wordt verreden, een toertocht voor wielertoeristen. In de grotten aangekomen, blijkt dat we vandaag niet gaan grotbiken maar een parcours gaan wandelen in groep. Grotbiken hebben we enkele jaren geleden in Valkenburg eens gedaan met Itineris, een heuse meevaller overigens. Ook de tocht door de grot (zwarte en daarna rode draden volgen) met behulp van twee kaarsen wordt plezant. Plezant voor ons dan toch … of onze twee begeleiders konden lachen met ons eerder trage tempo durf ik betwijfelen!

Zeker als we tussendoor de kaars van Pascal regelmatig uitblazen, hem wat sportieve uitdagingen geven in de grot (o.a. rotsdragen). Een tocht van hoop en al 10 minuten duurt in ons geval 30 minuten. Tussendoor breken we ook nog de regel over het rookverbod wat ons een reprimande oplevert. Voor straf moeten we in het pikkedonker een groepsopdracht doen met als hulpmiddel een touw en elkaars aanwijzingen. Paniek schijnt iets typisch vrouwelijks te zijn, na gisteren durf ik dat sterk betwijfelen! 😉

Wanneer we heelhuids op onze bestemming aankomen, hebben we nog ca. anderhalf uur om iets te drinken en te eten. Dat doen we dan maar in het café waar we ons moesten aanmelden. Hierna moeten we naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Na het acclimatiseren met een paar biertjes (nu ja, bier … Heineken that is!) doen we nog snel twee proeven met Pascal (handstand ad fundum drinken en iets grappigs met kroonkurken) = lachen! De vrijgezel krijgt een soort vragenlijst te verstouwen die hij tijdens de rest van de dag moet oplossen. Eén klein foutje maakt hij daarin, lang niet slecht.

Onze gps-wandeling brengt ons na enkele wiskundige raadsels bij de tokkelbaan, waar we allemaal twee keer een death ride mogen doen. De klimmuur boven geraken lukt niemand van de groep, ook al omdat het voortdurend regent wat de grip op de muur niet ten goede komt. Bart en David komen nochtans flink hoog (met een beetje geluk hadden zij de top kunnen halen). Het abseilen was ook gaaf, ik beland bijna iets dieper dan voorzien. Fotograaf Tom en een struik hadden in dat geval mijn val uiteraard nog kunnen breken. 😀

Het aangename van de namiddag is dat er geen strak tijdsschema is, dat er nergens druk wordt gelegd tijdens het afhandelen van het programma. Zo had onze planning een barbecue ingecalculeerd rond 18u, maar wij arriveren daar dik drie kwartier later pas (na de run head first die Pascal nog mag doen). De barbecue zelf was geen hoogvlieger, Belgen blijken naast kwaliteitsbierdrinkers ook grotere eters te zijn. Zo dient de aardappelsla enkele keren te worden aangevuld, uiteindelijk krijgen we zelfs frieten geserveerd. Enkele morrende commentaren waren daar wellicht niet vreemd aan. Maar zoals gezegd: all-in waren we dik tevreden over het totaalpakket.

Na het omkleden krijgt Pascal een paterspakje (bruine monnikspij met bijhorende sandalen en kruis) aangemeten voor zijn avondlijke activiteiten in de Maastrichtse binnenstad. Geheel tegen mijn verwachtingen in begon hij dadelijk mensen aan te spreken om snoepgoed, condooms e.a. te verkopen. Een talenknobbel kwam overigens flink van pas (naast Nederlands diende Pascal ook Engels en Duits te gebruiken), wat overigens hilarische taferelen opleverde. Likstok werd bv. ‘leckstock’, vervolgens ‘lickstock’ en daarna ‘lollypop’.

In eerste instantie lieten we Pascal nog alleen zijn gang gaan, maar na enkele blauwtjes toonde Steven zich een goede gangmaker in een soort van duopresentatie. Dat resulteerde meestal in grappige gesprekken, doch zelden geldelijk gewin. De Nederlanders vinden de Belgen meestal ‘heerlijke mensen’, maar van grote liefdadigheid was gisteren écht niets te merken. Het katholicisme is ook hier niet meer wat het ooit is geweest blijkbaar.

Van het terras trokken we de straat op, doken we één pokkedruk café in (Café Van Bommel), absoluut te mijden overigens. De keet hield het midden tussen een gay bar, een carnavalstent en lieden met een fout bemeten kapsel en dito garderobe. Over de muziek wil ik het niet eens hebben, tenzij dit jullie meug is! Even voor middernacht vertrekken de verst wonende vrienden terug huiswaarts. Wij duiken nog één terras op aan het Vrijthof, waarna ook wij allemaal naar huis gaan. Om 3u kruip ik moe maar tevreden mijn bed in! Ik denk dat iedereen een gezellige vrijgezellendag achter de rug had. Op naar die trouw in september!

Posted 26/06/2011 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: