Hanna (Joe Wright)   4 comments

De 16-jarige Hanna (Saoirse Ronan) is een unieke tiener. Ze heeft de kracht, de hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat. Dat heeft ze van haar vader (Eric Bana), een voormalig CIA-agent, die haar in Finland opgevoed en getraind heeft als perfecte huurmoordenaar. Als ze door haar vader er op uit gestuurd wordt voor een missie door heel Europa, vindt er een scherpe verandering in haar jonge bestaan plaats. Wanneer ze achterna gezeten wordt door de agenten van een meedogenloze spion (Cate Blanchett) en haar ultieme doelwit nadert, wordt Hanna geconfronteerd met een aantal openbaringen die haar doen twijfelen over haar bestaan en menselijkheid.

Vrij degelijke film moet ik zeggen, andermaal met een alweer bevestigende Saoirse Ronan (ongetwijfeld één van de beste jonge actrices die er rondlopen), die eerder schitterde in een film van regisseur Joe Wright (Atonement). Toepasselijke muziek ook van The Chemical Brothers. Ik heb geweldig camerawerk gezien, een sfeer die soms sprookjesachtig aandoet en interessante ‘typetjes’ die de film een extra cachet weten te geven. Joe Wright is duidelijk van meer filmische markten thuis. Zijn volgende project is overigens Anna Karenina (opnieuw met o.a. Saoirse Ronan en Keira Knightley), naar de overbekende roman van Tolstoj. Voor een trailer van ‘Hanna’ klik je best hier.

Posted 29/07/2011 by ambijans in Film

4 responses to “Hanna (Joe Wright)

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ben je pm kwijt.
  Wat is er nu van die Cuba reis? Is er nog over gesproken of is dit initiatief zo dood als een pier ?

  • We hadden Cuba eerst ingepland voor december, maar ik kan pas ten vroegste NA 9/12 (onze kwis) vertrekken. Anders hou ik februari of maart 2012 gewoon vrij (ik kan relatief makkelijk verlof nemen). Wanneer kan jij het best, dan kan ik eventueel terugkoppelen naar Marleen? Misschien beter nu al een indicatieve datum plakken, lijkt me makkelijker. Reisadvies van nonkel Robert: je kan het hele jaar door naar Cuba afreizen, klimaat is er meestal goed. 🙂

   • Die nonkel Robert is toch wel een slimme kerel. Ik denk dat Carmenneke daar voor iets achter zit.
    Ja, december zou voor mij ook niet lukken. Ik krijg dan visitors uit de USA 🙂
    Einde januari, begin februari zou nog lukken. Nadien wordt het moeilijk op het werk tot en met mei om nog conge te pakken.

    Maar ik hoorde je moeder zeggen dat er nog een bbqke misschien zit aan te komen ergens voor jullie naar Spanje vertrekken. Ik zal voor de ribben en wat geestrijke drank zorgen dan.
    Misschien dan de koppen bijeen steken en ff afstemmen.
    Que pensa?

 2. Ik zal eens naar Marleen mailen en kijken wat de mogelijkheden zijn voor eind januari/begin februari. Ik kan me daar wellicht makkelijk naar schikken, hopelijk idem voor Marleen. Als die mogelijkheden ziet, dan kunnen we zo snel mogelijk tot actie overgaan, de koe bij de horens vatten en onze biezen pakken. I’ll keep you posted!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: