11/11/2011: etentje bij Vous Lé Vous (Wimmertingen)   3 comments

Vandaag is in meerdere opzichten een speciale dag te noemen. Ten eerste omdat het de elfde van de elfde maand 2011 is, ten tweede omdat we op die dag niet moeten gaan werken en ten derde (tevens de belangrijkste van de drie redenen): we gaan ‘en groupe’ (= 7 mensen) uit eten bij het restaurant van Giovani Oosters, Vous Lé Vous in Hasselt. Twee ooms, twee tantes, mijn ouders en ikzelf zullen kunnen genieten van zijn fantastische kookkunsten. We hebben er al veel over gehoord én gelezen, maar niets is zo afdoend als het zelf persoonlijk aan den lijve te gaan ondervinden. 🙂

Nu hoor ik sommige mensen al denken: ‘Tiens, die Giovani ken ik precies toch ergens van?’ En dat zou natuurlijk best wel eens kunnen. Mochten jullie hem niet kennen van zijn culinaire escapades op kookprogramma’s van tv of zijn homecooking, dan vast wel uit een iets verder verleden. In editie 2003 van Expeditie Robinson liet hij zien dat survivallen hem in het bloed zat. Hij eindigde vierde (iets wat iedereen wellicht is vergeten), maar onvergetelijk in die editie was wél het zwaar overroepen bananenincident. Het zou té absurd zijn om die hele historie hier nog eens uit de doeken te doen. Je kan er vergif op innemen dat de productieploeg destijds het ‘bananenincident’ heeft geënsceneerd om ‘animo’ in het programma te brengen. Iedereen weet hoe dat gaat met reality tv. Wij onthielden vooral dat Giovani op het eiland kookte en van de simpelste dingen een ‘topgerechtje’ kon maken. Hij was toen eigenlijk al een topchef, een lijn die hij de afgelopen jaren mooi heeft doorgetrokken.

Zo wordt er al enkele jaren geopperd dat zijn restaurant rijp is voor een eerste Michelinster, krijgt hij nominaties toegekend omwille van zijn aanpak in de keuken en is hij algemeen gewaardeerd om zijn uitzonderlijke kookkwaliteiten. Jullie horen het al, zoveel lof vraagt straks gewoon om een bevestiging. Wij zitten nu al met een grote dosis voorpret. Kan zo’n bezoekje überhaupt nog tegenvallen? Na afloop blikken we graag terug.

UPDATE

11 november 2011 zal de geschiedenis ingaan als een rasechte topdag! Ik kan louter voor mezelf en een aantal familieleden spreken, voor de rest van de mensheid kan ik de rekening helaas niet maken. Nochtans zag het er vooraf eventjes benard uit. We vertrokken al vrij vroeg vanuit Zonhoven naar Wimmertingen met gebruik van de gps. Maar mijn vader vond het raadzamer om op een gegeven moment zijn eigen koers te volgen en de gps te laten voor wat ie was. Zoiets wordt meteen cash betaald natuurlijk. Na wat rondjes rijden kwamen wij uiteindelijk om 12u55 aan bij Vous Lé Vous.

Wat daarna volgde was een streling voor oog en smaakpapillen. De Franse achtergrondmuziek paste ook wonderwel in het plaatje. Misschien ook eventjes vermelden dat we (vanuit het salon) met eigen ogen konden waarnemen dat Giovani groentjes ging halen in z’n tuin. Die nominatie voor ‘Beste groenterestaurant’ kwam m.a.w. niet zomaar uit de lucht vallen! Ik wou dat ik hier de precieze benamingen van de gerechten nog had kunnen toelichten, maar da’s net iets té veel gevraagd voor een gastronomische leek als mezelf.

We kregen in ieder geval een hapje vooraf, er kwam vers gebakken brood op tafel met zeezout, harde boter en boter met zoutsmaak en ook een pipetje waarmee je olijfolie op je brood kon doen. De dames gingen voor cava als aperitiefje, de heren dronken het huisaperitief. Het rook in elk geval fruitig en fris en was alleszins geprepareerd op basis van streekfruit. Ook de volgende lading hapjes (3 stuks) waren verrukkelijk. Terwijl de rest als voorgerecht kalfswangetjes kreeg, genoot ik van een consommé. Drie personen gingen voor vis (zalm), de rest voor vlees (hert). Het dessert was een mix van tiramisu (volgens de huisbereiding). Tussendoor kregen we witte wijn, de vleeseters dronken ook nog rode wijn en natuurlijk was er ook spa plat en bruis aan tafel.

Carmen had blijkbaar nog een kaasplank gekregen als gerecht, omdat ze geen tiramisu at. Hierna was er tijd voor koffie (in mijn geval cappuccino) met o.a. koekjes op een stokje, die overeind bleven in een soort van stevige suikerbodem, chocolaatjes, een ijslolly van paprika en suikertjes. Bij het naar buiten gaan was het voltallige keukenteam al volop bezig met het voorbereiden van de avondshift. We konden chef-kok Giovani hartelijk feliciteren voor zijn knappe kookprestatie. Ruim tweeënhalf uur na onze aankomst konden wij terug huiswaarts rijden. Zeer tevreden met het eindresultaat! Wij gaan zeker nog eens terug in de toekomst.

Advertenties

Posted 11/11/2011 by ambijans in Algemeen, Culinair

3 responses to “11/11/2011: etentje bij Vous Lé Vous (Wimmertingen)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Laat eens weten hoe het eten was ?

  2. en wat moet je schuiven voor zo een menuutje?

  3. 50 euro per persoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: