Personeelsetentje bij ‘La Fuente’   4 comments

Een kleine maand geleden werd er in Zonhoven met veel tromgeroffel de komst van een nieuw Spaans restaurant aangekondigd. Op zich is het openen van een nieuwe zaak geen bijzonderheid, maar het wordt lichtjes anders als de chef-kok (Loren Cabello Hidalgo) de ex-souschef van toprestaurant El Bulli blijkt te zijn. Niet dat wij hebben kunnen verifiëren of die bewering wel klopt, maar natuurlijk waren wij wel nieuwsgierig naar de keuken van een chef, wiens ambitie het was om binnen een jaar of vier z’n eerste Michelinster binnen te halen.

Normaal gingen wij vroeger met collega’s een keer of drie per jaar eten (net na nieuwjaar, net vóór de zomer en ergens rond november), maar de laatste jaren vond men de tijdsspanne tussen het personeelsfeest bij nieuwjaar en ons etentje té kort. Ook dat zomers etentje viel al twee jaar weg, zodat enkel november vorig jaar overbleef. Dit jaar doen we het pas in december, maar misschien moeten we de vroegere ambities in 2012 terug aanzwengelen.

Vanavond gaan we ons met 11, misschien zelfs 12 collega’s (plus aanhang) eens van de toestand in ‘La Fuente’ vergewissen. Volgens de ‘geruchtenmolen’ (die we altijd met een korreltje zout moeten nemen) zou de Spaanse chef ondertussen al niet meer in dienst zijn, maar daarover durven wij geen oordeel vellen. Met of zonder topchef in de keuken … we gaan er gewoon een plezante avond van proberen te maken. Uit eten gaan draait vooral om gezelligheid en sfeer die je deels zelf maakt. Als het eten dan ook nog uitstekend is, zijn we helemaal gelukkig. We laten achteraf weten hoe het is geweest.

UPDATE

Het is 19u25 als we de parking van ‘La Fuente’ oprijden en de boel ligt er verlaten bij. We vragen ons spontaan af: ‘hoeveel mensen weten eigenlijk dat er zich achteraan een ruime parking bevindt?’ Ex-collega Marie-Jeanne dacht dat we pas volgende maand gingen eten, dus zijn we helaas met 11 personen in plaats van 12. Met 9 arriveren we op de plek van afspraak. Vrijwel onmiddellijk worden we verwelkomd door de maître d’hôtel die onze jassen aanneemt.

We starten met als aperitief enkele flessen cava reserva (de net iets betere variant), ook al omdat het prijsverschil slechts 5 euro bedraagt (24 of 29 euro). Al snel blijkt dat het oorspronkelijke concept vrij drastisch is veranderd. Zo zijn er geen menu’s (op donderdag denken wij), maar later wordt duidelijk dat die er de rest van de week ook niet zijn. We blijken ook de enige, aanwezige gasten te zijn.

Geen menukaarten, maar suggesties die op een bord aan de muur hangen. Keuze uit drie voorgerechten en drie hoofdgerechten in prijs variërend tussen 20 en 30 euro. Op andere dagen zou er keuze zijn uit 4 (vier!) suggesties, maar dat zou vooral te maken hebben met het feit dat de chef enkel met dagverse produkten wil werken. Oké, we zijn met 11 mensen dus zien we dat euvel gewoon door de vingers. Drie heren, die een tijd na ons binnenkomen, verlaten na ca. 20 minuten het pand. Niet tevreden met de aangeboden keuzemogelijkheden (zo vermoeden wij). Tenzij ze een ultrasnelle mini-vergadering hadden ingecalculeerd, dat was niet helemaal helder. De rest van de avond zal er geen volk meer arriveren.

Vooraf kregen we als hapje iets met octopus, een soort van tapa zeg maar. Als voorgerecht hadden we de keuze uit courgette crème met langoustines en cocos, kastanjecrème of rundscarpaccio. Als hoofdgerecht was er filet pur met aardbeisaus, zalmfilet of kalfsfilet. Wij kiezen voor courgette crème als voorgerecht en filet pur als hoofdgerecht. Tel daar nog een fles rode en witte huiswijn, spa blauw en rood bij en voor een aantal mensen crème catalane (het enige dessert gisteravond) aan 12,50 euro en we waren klaar! Over de smaak kunnen we zeker onze goedkeuring geven, dat was dik oké. Achteraf kregen we nog een shotje (sambuca, baileys en rum van Havana Club).

Het prijskaartje kwam voor de duurste eters op 75 euro per persoon, de rest zat tussen 65 euro en 75 euro. Ik moet zeggen, dat ik dat best een pittige prijs vond voor een restaurant dat amper een maand open is. De supervriendelijke maître deed ons nog uitgeleide, maar tijd (laat staan geld) voor een afzakkertje had niemand nog veil. Geen idee of dit concept een lang leven beschoren gaat zijn, maar ga het vooral zelf uittesten zou ik zeggen. Het eten is zeker niet slecht, de Spaanse chef (die van El Bulli) staat nog altijd achter de kookpotten en de zaak is ruim en netjes van uitzicht. Achteraan de zaak is er een ruime parking en er is ook een mooie aparte lounge bar (maar daar zijn we dit keer niet geweest). Je kan er ook feestjes geven in de bijhorende feestzaal.

Posted 15/12/2011 by ambijans in Algemeen, Culinair

4 responses to “Personeelsetentje bij ‘La Fuente’

Subscribe to comments with RSS.

  1. toch wel duur voor zo een menuutje.

  2. Zeker geen aanrader, geen keuzemogelijkheden en veel te duur voor de beperkte kaart.

  3. HET WAS HEEL LEKKER! Vooral het hoofdgerecht en de dessert. De bedieners waren ook heel tof!!
    ik kom zeker nog eens langs!!

  4. Update maart 2012

    Wij hadden met 5 vriendinnen gereserveerd bij La Fuente op vrijdag 18/03/2012 om 20u.
    Toen wij, na even zoeken, de onverlichte locatie vonden, bleek er geen levende ziel aanwezig te zijn.
    Geen bordje aan de deur, geen telefoontje vooraf ivm eventuele overmacht, …
    dus La Fuente is voor ons afgevoerd en misschien voor de uitbaters intussen ook.

    Na even rondbellen in de omgeving konden we bij Innesto Houthalen nog een tafel reserveren.
    Een absolute aanrader!!!
    Achteraf bekeken een positief verrassende wending in ons ‘La Fuente’ avondje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: