Etentje bij Fratelli (Houthalen-Helchteren)   Leave a comment

Wat is er gezelliger dan met familie uit eten te gaan in een brasserie, die we met een beetje goede wil zelfs kunnen beschouwen als ‘bereikbaar vanop wandelafstand van thuis’? Wij besloten het er met 9 familieleden (3 ooms, 3 tantes, ma, pa en ikzelf) eens op te wagen. Een aantal collega’s op het werk waren er al geweest en hadden reeds hun goedkeuring gegeven voor een eventueel bezoek. Sommige facebookvrienden waren eveneens lovend, dus trokken we naar de brasserie, die in de schaduw ligt van fastfoodketen McDonald’s. We hebben het over Fratelli in Houthalen-Helchteren.

Gelukkig waren er in onze onmiddellijke omgeving een aantal tafeltjes bezet, maar er kan minimum 65 man per avond gaan tafelen in de zaak. De zaak zelf is knus, de bediening is vriendelijk en verzorgd. Wij wisten weinig of geen minpunten bloot te leggen. Zelfs het toilet was erg proper, maar dat zal voor de meeste mensen slechts triviale informatie zijn. Wij begonnen na het aperitief met tapas (bruschetta, jamon, calamares Belmez, chili con carne, queso manchego, albondigas met munt, boquerones gemarineerd), enkel de chorizo lieten wij aan ons voorbijgaan. Daarna ging een aantal mensen voor mixed grill, ikzelf voor lamsrundsstuk (een aantal familieleden volgde mijn suggestie) en één nonkel ging zelfs voor filet pur.

Ik moet zeggen dat het eten gewoon top was, ook over de bediening waren wij zeer tevreden. De porties waren voor sommige mensen dusdanig, dat ze wel nog toekwamen aan koffie of iets dergelijks. Voor een dessert was er helaas geen plaats meer. Eén nonkel van mij ging nog voor een dame blanche, ikzelf opteerde voor sabayon. Nadat mijn moeder gul de rekening betaalde, besloot ikzelf nog een rondje te geven achteraf. Liefhebbers van sterkere bieren (nonkel Robert en ik een donkere Grimbergen en nonkel Paul een Chimay blauw) waren opgetogen, de rest hield het net iets meer ingetogen. Onze globale indruk was uiterst positief. Ik ben vrij zeker dat we hier nog eens ooit terug zullen komen in de nabije toekomst. We willen toch nog graag terugkomen op één minpunt, dat ons als taalpurist toch een beetje tegen de borst stuitte. In hun menukaart staan een paar storende schrijffoutjes. Haal die er nog uit en het geheel zal nog een stuk beter ogen. Omdat het gisteren ‘complimentendag’ was, konden we op het einde van de avond heel gepast besluiten door te zeggen dat het ons heel erg had aangestaan. Fratelli, allen daarheen! 🙂

Advertenties

Posted 02/03/2012 by ambijans in Algemeen, Culinair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: