Nóg meer van hetzelfde!   Leave a comment

Oké oké oké, we geven het toe … wij zijn voetbalfanaten! Al laat de foto hierboven wellicht iets totaal anders vermoeden. De enige zinnige uitleg die we er dan nog aan kunnen geven is het feit dat we een voorkeur hebben voor de kleur blauw (in meerdere facetten overigens) en dat we op tijd en stond wat vrouwelijke inbreng (in wat voor vorm dan ook) trachten te brengen op deze bladzijdes. Ik had ook een beetje schrik dat Nederlandse Bavariadames in oranje outfit straks misschien op hoongelach zouden worden onthaald, mocht het vanavond verkeerd uitpakken tegen de Duitsers. Kan je geloven dat wij blij zijn dat Nederland-Duitsland vandaag als tweede partij wordt afgewerkt? In het andere geval (18u) hadden wij nog ruim een uur moeten staan schilderen op de werkplek. Dat we Ronaldo dan zijn haar niet in de plooi kunnen zien leggen, doet ons eerlijk gezegd eigenlijk bijzonder weinig. Nederland-Duitsland wordt vrijwel zeker een sleutelwedstrijd in het tornooi. Dat was ongetwijfeld ook het geval geweest, moesten beide ploegen hun eerste wedstrijd winnend hebben afgesloten.

Dat het weer continu al voetbal is wat de klok slaat, zorgt ervoor dat de rest van onze activiteiten een beetje ondersneeuwt. Zo komen wij nauwelijks nog toe aan het (verder) lezen van een boek (om maar iets te noemen). Toch kunnen we met enige trots melden dat we weer helemaal mee zijn met ‘Mad Men’ (seizoen 5 volledig achter de rug), hier en daar pikken we nu afleveringetjes mee van ‘The Mentalist’ (seizoen 4) en als we dit hier zo schrijven is zelfs seizoen 5 van ‘True Blood’ in de US pas terug in gang geschoten. Ook dat moeten we een beetje in de mot houden. Die grote vakantie zal volgens mij geen moment te vroeg vallen midden augustus. Ergens na Pukkelpop of zo verkassen wij naar Spanje, zelfs broermans zou (als alles goed is) met het hele gezin een dikke week naar ginds afzakken. Dat kan best nog wel eens een gezellige drukte worden ginds. Wat mij er meteen aan doet denken dat ik ondertussen ook een tweede voorschot heb gestort voor mijn eclipsreis naar Australië in oktober-november. Wat vakanties betreft is het dit jaar dus nog double fun for me!

Waarmee we meteen ons bericht ook kunnen afsluiten met blauw nieuws. Een facebookvriendin, die normaal kandidaat was voor Open VLD bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, heeft haar kandidatuur eergisteren plots ingetrokken. Ze leek me nochtans bedreven, vol passie en vast van plan om er het allerbeste van te maken maar door een samenloop van omstandigheden achtte ze het niet opportuun om nu te kandideren voor deze verkiezingen. Ze had de indruk dat politiek kleur bekennen haar in de gegeven omstandigheden meer kwaad dan goed zou doen in haar toekomstige beroepscarrière. Da’s natuurlijk iets wat je vrij moeilijk kan aftoetsen in de realiteit, maar dat de keuze politiek-studies-werk (in haar geval) nogal zwaar zou worden viel eerlijk gezegd wel te verwachten. In die optiek kunnen we goed begrijpen dat ze al haar plannen daaromtrent (voorlopig) op een lager pitje heeft gezet. Ik ga ervan uit dat als het bij haar ooit terug opnieuw begint te kriebelen, dat ze dan vanzelf naar de oude stal terugkomt. Desalniettemin wens ik Nina het allerbeste toe met alles waar ze nu mee bezig is. 🙂

Posted 13/06/2012 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: