Keek op de Week (28)   Leave a comment

Als het mooiste K3’tje aan de media laat weten dat ze denkt dat de wereld vergaat op 21 december a.s., dan mogen we gerust stellen dat ze zich daarmee  nogal wat gefronste wenkbrauwen, peinzende blikken en bijzonder veel hoongelach op de nek heeft gehaald. Ze heet Karen Damen, een goedlachse rosse voenk met een gevoelig kantje, die van zichzelf vindt dat ze vrij nuchter in de wereld staat. Tot het moment dat het arme kind ‘het einde der tijden’ ziet naderen en dat terloops in een interview laat weten. Toen wisten we helemaal zeker dat Karen enkel nuchter is als ze niet heeft gedronken én als ze dit soort uitspraken achterwege laat. Zelfs haar doortocht op ‘Reyers Laat’ deed bijna vermoeden dat ze even kinderlijk naïef is als het doelpubliek dat ze met K3 weet te bereiken. Gelukkig had men een professor in de studio zitten, die haar dadelijk op haar gemak wist te stellen. Zou ze haar goeie vriendin Loes Van den Heuvel ondertussen hebben gebeld om te zeggen dat het maar ‘om te lachen’ was? 😉

De stoot van Karen was straf, maar wat de spelers van Club Brugge hun supporters lapten was nóg kinderachtiger. Die waren na hun Europese uitwedstrijd in Bordeaux uitgefloten door hun eigen supporters en dat was bij de heren voetballers totaal in het verkeerde keelgat geschoten. Ze  grepen een deugddoende zege tegen stadsrivaal Cercle aan om diezelfde supporters na afloop niet te gaan groeten voor de support. Na veel vijven en zessen (toen één of andere snuggere manager met hen had gesproken) trokken ze alsnog naar de spionkop, maar het kwaad was geschied. Supporters boos, spelers beschaamd afdruipend na iets wat eigenlijk een gala-namiddag had kunnen geweest zijn. Had men het daarna met een welgemeende sorry vanuit de groep opgelost, dan was deze storm (in een glas water) snel gaan liggen. We kregen echter een tenenkrommend stukje toneel te zien, waarin captain Carl Hoefkens alle supporters op een amateuristische wijze toesprak. Hij las van een briefje dat hij z’n kapiteinsband met onmiddellijke ingang zou inleveren, waarmee hij hoopte dat de rust snel terug zou keren. Ja, we moesten allemaal zeker niet vergeten te onthouden hoezeer Carl verknocht was aan die aanvoerdersband, zo spraken daarop de voetbalkenners. Er waren er ook die het een volkomen belachelijke actie vonden. Hoefkens was vast niet de enige Clubspeler die verantwoordelijk was voor het ‘niet groeten na afloop’. Geen nood, na een paar dagen kreeg hij z’n aanvoerdersband gewoon terug. Die had enkele dagen in verzekerde bewaring gelegen bij één van de Vlerickboys. Conclusie: behandel voetballers als (stoute) kinderen, straf ze kort maar beloon ze ook onmiddellijk daarna. Schijnt altijd weer te helpen. Zo wordt Club Brugge ergens in mei volgend jaar landskampioen. Eind goed, al goed! Tenzij die 90 % regel alsnog roet in het eten zou gooien natuurlijk!

Ook aan de onverkwikkelijke Hazodi-affaire lijkt maar geen eind te komen. In ‘De Kruitfabriek’ op VIER mocht één klokkenluidster ongemeen hard uithalen naar het korps en in het bijzonder naar burgemeester Hilde Claes. Ik begrijp best dat ze een jaar geleden nogal wat ophef veroorzaakten met hun Panorama-uitzending, maar de vraag die ik me stel is de volgende: ‘moet er in de media weer een hele oorlog worden uitgevoerd? Kan zoiets niet gewoon in de bevoegde rechtbank worden beslecht?’ Je zou bijna hopen dat de klokkenluiders het bij het rechte eind hebben, want het zou van bijzonder veel domheid getuigen als je de beleidsmakers ergens van beschuldigt zonder concrete bewijzen. Ik denk niet dat er snel een einde zal komen aan deze onverkwikkelijke zaak. De ene partij moet bewijzen dat ze geen boter op het hoofd heeft, de andere partij moet ervoor zorgen dat de onderste steen alsnog bovenkomt. Het mag duidelijk zijn dat zelfs een antwoord ten gronde ervoor zorgt dat er enkel maar verliezers zijn in dit debat.

Veel kommer en kwel deze week, zo ook in bladenland, waar de komst van nieuwe hoofdredacteur Jörgen Oosterwaal voor twee Knack boegbeelden genoeg reden is om met ontslag te dreigen. Zowel directeur strategie Rik Van Cauwelaert en Bladspiegel columnist Koen Meulenaere willen er de brui aan geven. De eerste vertrok meteen op vakantie, de twee meldde zich ziek. Blijkbaar vinden ze het een probleem dat Oosterwaal mee heeft geholpen met het magazine ‘Patrick’, gelanceerd door huidig Antwerps burgemeester Patrick Janssens. Ze maken zich zorgen over het onafhankelijke karakter van Knack. Vreemd toch dat Van Cauwelaert zich diezelfde vraag nooit heeft  gesteld als N-VA weer eens net iets te veel aandacht naar zich toezoog en kritiekloos een mooi forum kreeg van zijn redactie. Of is ‘objectiviteit’ net iets minder belangrijk als de onderwerpen van gesprek de juiste politieke kleur uitstralen? Krijgt ongetwijfeld nog een staartje als VC uit vakantie komt en Meulenaere is uitgeziekt.

Gelukkig kunnen we jullie deze week nog uitzwaaien met nieuws dat vooral menig dameshart sneller zal doen slaan. Het Britse blad ‘Glamour’ maakte opnieuw haar lijstje ‘mooiste mannen’ bekend. Voor de vierde opeenvolgende keer werd Robert Pattinson de grote winnaar. Tom Hiddleston, Johnny Depp, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr., Taylor Lautner, Paul Wesley, James McAvoy en Henry Cavill maken de top 10 compleet. Ondergetekende werd ook dit jaar weer schandalig over het hoofd gezien, maar geen nood … na 14 oktober gaat hij terug wat meer buiten komen! 😀

Posted 02/10/2012 by ambijans in Algemeen, Politiek, Sport, TV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: