Eclipsreis Australië dag 16 (Ayers Rock, Uluru)   Leave a comment

’s Morgens heel vroeg (4u) uit de veren voor de zonsopgang bij Ayers Rock. De wake-up call volgt rijkelijk laat om 4u15, maar ik ben dan al een klein half uurtje wakker. Iedereen is netjes op tijd in de bus, behalve Jaap die bij wijze van grap wordt getrakteerd op het bekende wijsje ‘Broeder Jaapkop’. We rijden snel door naar het park, waar we moeten wachten op de al even ambtelijke Australiërs voor de opening om klokslag 5u. We wandelen snel door naar de plek waar we het beste uitzicht hebben. Na ons wordt alles alweer snel ingepalmd door een hoop andere toeristen uit alle windstreken. De rest van de dag besteden we in de buurt van de magische rots, die toch wel wat mooie plekjes herbergt. Na enkele wandelingen (Mala Walk naar Kantju Gorge) is het weer tijd voor heel wat uren zitten in de bus. Je wordt er behoorlijk stijf en stram van, er is weinig beenruimte en je krijgt een stijve nek omdat de zetels allesbehalve soepel zijn. Ik kan jullie met de hand op het hart vertellen dat er absoluut geen verschil is in comfort bij een vliegreis of een busreis. ’t Is een noodzakelijk kwaad waar je sowieso mee af te rekenen krijgt.

Via Mount Conner begeven we ons naar Kings Creek Station. Dat is een soort van twee sterren tentenkamp in de outback. Zo worden we bij aankomst door iemand op een quad naar onze slaapplek begeleid. Verder kan je er ook helicoptertochtjes maken, ter plaatse woont er trouwens een jonge Nederlandse helicopterpiloot. Of voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een kamelentocht te maken. Wie het net iets minder spectaculair wil, kan gewoon gaan zwemmen. Om onze tentvolgorde te bepalen moeten we nummertjes trekken. Mijn nummer 11 blijkt de eerste tent uit onze rij te zijn. Nadat ik me in de tent heb geïnstalleerd trek ik maar richting zwembad. Blijkbaar hebben een aantal Uraniamensen precies dezelfde berekening gemaakt, zodat het ter plaatse gezellig druk is. Dat er wat jong vrouwvolk in het zwembad zat zal misschien ook hebben bijgedragen volgens mij. 😉

Na het avondeten is het blijkbaar donker genoeg om in groep naar de sterren te kijken. Of moet ik zeggen dat de hemel helder genoeg is om nogal wat sterrenconstellaties waar te nemen? Feit is dat ik erbij sta, ernaar kijk maar er eigenlijk weinig van begrijp. Ik ben een neofiet op dit domein, dus ik voel me eventjes erg dom. Gelukkig hebben Marc G. en Werner een laserpen om af en toe wat dingen aan te duiden. Erg veel wijzer worden we niet, ik zal op het werk toch eens moeten neuzen in het boek ‘Astronomie voor dummies’ vrees ik. Gelukkig is Urania geen elitair clubje waar ik nu als een paria wordt uitgestoten, dus dat maakt de situatie een pak draaglijker. Rond 21u45 kruip ik in mijn tent, want morgen ontbijten we vanaf 6u30. Om 8u moeten we allemaal present zijn om te vertrekken. ’s Nachts hoor je nogal wat geluiden (het klapperende tentzeil door de wind, natuurgeluiden, snurkgeluiden van één van de naburige tentjes en misschien wel het geluid van een stroomgenerator in de buurt). Zo vallen wij daar dus in slaap!

Posted 20/11/2012 by ambijans in Algemeen, Reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: