Aangename concertjes in 2012   Leave a comment

Pukkelpoppubliek

Dan volgen hier de punten van de jury voor wat betreft ons concertjaar 2012. Mocht de wereld op 21 december a.s. vergaan, dan zal dit mijn allerlaatste jaarlijstje zijn geweest. Laat ons vooral blijven hopen dat de Maya’s ons compleet zullen vergeten. Vooralsnog hebben wij er alvast een goed oog in. Onze lijst staat in geheel willekeurige volgorde, al is nummer 1 uit ons lijstje ook absoluut het allerbeste concert dat we dit jaar te zien kregen. Met een beetje geluk staat hij trouwens volgend jaar opnieuw op één in de eindafrekening! 😉 Vielen helaas net naast ons podium, maar verdienen zeker een eervolle vermelding: Feist (Pukkelpop), Spain (CCHA), Isbells (MOD), Extrawelt en The Advent op Tomorrowland.

10. Lianne La Havas (Pukkelpop)

Men zegt wel eens ‘het oog wil ook wat’, dus in dat geval stonden we vrij goed geplaatst bij deze mooie jongedame, die ons terstond bewees dat zelfs onze oren toe waren aan verwennerij. Missie geslaagd in dat geval!

Lianne La Havas (Pukkelpop)

9. Rammstein (Sportpaleis)

Met enkele vrienden naar het Antwerps Sportpaleis trekken op een behoorlijk koude dag in maart, maar toch opgewarmd raken door de vuurwerkshow van enkele Duitsers. Misschien niet meteen het meest hoogstaande concert van dit jaar, maar qua show zeker onovertroffen. Vandaar die plek in onze top 10!

8. Lambchop (CCHA)

Dat het niet altijd hard moet beuken of spectaculair flitsend moet zijn om ons bij ons nekvel te kunnen grijpen werd dan weer op een uitstekende manier bewezen door de heren van Lambchop, die mijn laatste avond vóór het vertrek naar Australië prima wisten op te vrolijken. Ze maakten overigens ook een knappe cd in 2012, maar daarover binnenkort meer!

7. Grandaddy (Pukkelpop)

Net als die gasten van Eels zullen ook Grandaddy nooit prijzen winnen in de categorie ‘good lookin’ people’, maar dat compenseerden ze dan weer ruimschoots met hun riant geslaagde come-back op Pukkelpop. Die pauze heeft hen blijkbaar deugd gedaan, want hun optreden was één lange aaneenschakeling van hoogtepunten.

6. Alt-J (Pukkelpop)

En of wij blij waren dat we vrij vooraan stonden in de Castello op Pukkelpop 2012. Alt-J is één van de vele fijne ontdekkingen die we in 2012 deden. Wie ze (nog) niet kent, moet zich heel dringend eens op hun cd gooien. Uiteraard ook lijstjesvoer in de categorie ‘cd’s van 2012′.

Alt-J (Pukkelpop)

5. The Black Keys (Pukkelpop)

We hadden hen vorig jaar al verwacht op Pukkelpop, maar kregen hen gelukkig dit jaar terug opgediend op een wei in Kiewit. Een concert waar ik eerlijk gezegd véél meer naar uitkeek dan naar afsluiter Foo Fighters, die onze eindlijst dit jaar niet haalt.

4. Gavin Friday (MOD)

Net iets intiemer was onze ‘close encounter’ met één van de beste maten van U2’s Bono, ex-Virgin Prunes Gavin Friday. Strak in het pak, spraakzaam, kortom bijzonder aimabel maar nóg belangrijker: een doorkomst die makkelijk onze top 10 haalde dit jaar.

3. Afghan Whigs (Pukkelpop)

Hét ideale bewijs dat je niet eens een nieuwe cd onder de arm moet hebben om te excelleren op een festival. Zelfs met hun backcatalogue die ze puurden uit zes cd’s geproduceerd op tien jaar tijd wisten ze hun publiek ruim te bekoren.

2. Mark Lanegan Band (Pukkelpop)

Nog zo’n set die wat ons betreft zeer strak in mekaar stak. Lanegan die wordt begeleid door louter Belgische muzikanten in Hasselt. De Marquee keek toe en zag dat het zeer goed was. Met een schitterende nieuwe cd dit jaar viel het vooraf eigenlijk al bijna te voorspellen.

1. Bruce Springsteen & The E-Street Band (Pinkpop)

Iedereen noemt hem ‘The Boss’, enkele Moedige Missers weten ondertussen heel erg goed waarom. Er was al veel inkt gevloeid over ’s mans live-reputatie, de superlatieven werden vrijwel altijd bovengehaald en dat lijkt ons volkomen terecht na die heerlijke afsluiter op Pinkpop dit jaar. Ons ticketje voor Werchter Classic is alvast geboekt! 🙂

Bruce Springsteen

Posted 16/12/2012 by ambijans in Concert, Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: