‘Het hardloperskookboek’ (van Reijen & Kerkhof)   Leave a comment

hardloperskookboek

Vandaag leidt onze literaire ontdekkingstocht naar een boek voor sportievelingen. Geen idee of die mensen dan nog tijd hebben om een boek te lezen, maar we doen toch een kleine poging. ‘Het hardloperskookboek’ is een boek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Die af en toe best een wijntje of een biertje willen drinken (sounds tempting), maar die ook een fles bietensap (jawel!) soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen. Het biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat nu echt je prestaties bevordert. En alle broodje aapverhalen krijg je erbij om te lachen. Maar vooral is het een boek met originele recepten voor sporters, meestal verantwoord maar toch altijd lekker. Eindelijk eens een kookboek voor sporters die niet op de Spartaanse toer gaat, maar waarin duidelijke en korte recepten te vinden zijn met informatie over ingrediënten en energiewaarden.

Miriam van Reijen is afgestudeerd bewegingswetenschapper (VU Amsterdam), maar zelf loopt ze ook graag hard. In 2009, 2010 en 2011 behaalde zij als ambitieuze atlete het podium van het NK marathon. Ze werkt momenteel voor Runner’s World. Barbara Kerkhof (1975) is freelance journalist, fotograaf en hardloopster. Ze schrijft voor diverse tijdschriften en websites. Ze is de auteur van ‘Hardlopen voor vrouwen’ en ‘Helden van de 42 kilometer’. Dit boek is niet enkel gezond voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Het gaat van ‘Start to run’ over ‘Start to read’ naar ‘Start to cook’. Mens sana in corpore sano’ zal jullie deel zijn!

Geplaatst04/03/2013 doorambijans inLiteratuur

Plaats een reactie