Keek op de Week (84)   1 comment

Marina Bay Sands Singapore

Omdat het leven meer is dan mooie dames in een bikini of gewoon flanerend door het straatbeeld (dezer dagen zelfs een standaardsituatie op veel plekken) kwamen wij terug een beetje in vakantiemodus terecht. Al heeft het bericht op zich niet zo gek veel met vakantie te maken. Jarenlang werd Tokyo aanzien als de duurste stad om in te leven. Dit jaar zakte Tokyo naar plaats zes in de top 10. Wie extravagant wil zijn in zijn/haar levensonderhoud, die woont dezer dagen best in Singapore. Eind 2012 was ik enkele dagen in Singapore op doorreis naar Australië. Een zeer propere stad met een aangenaam klimaat, maar waar voor de rest eigenlijk vrij weinig te beleven valt. Buiten de hoofdzetels van grote bedrijven, ambassades, veel hoogbouw of hier en daar wat botanische tuinen heeft de stad eigenlijk weinig of niets spectaculairs te bieden. Het leven is er zo duur, omdat hun plaatselijke munt vrij sterk staat. Op plaats twee prijkt Parijs, de duurste Europese bestemming. De top 5 wordt vervolledigd door Oslo, Zürich en Sydney. In Sydney zou ik zelf zeker goed kunnen aarden, omdat het vrij Europees aanvoelt. Na Tokyo volgen dan nog Caracas, Genève en Melbourne. In Tokyo en Melbourne ben ik ook geweest, ook daar zou ik best willen wonen. Al is een mondje Japans spreken een stuk moeilijker dan onze kennis van het Engels. De Indiase steden Mumbai en New Delhi zijn trouwens het goedkoopst, samen met het Pakistaanse Karachi.

Er viel overigens weer opvallend veel slecht nieuws te rapen de afgelopen week. In Limburg waren er bijvoorbeeld een aantal dodelijke ongevallen bij ons in de buurt, met als triest dieptepunt een dodelijk ongeval op de E314 in Zonhoven ter hoogte van de afrit Park Midden Limburg waarbij een BMW en een Duitse vrachtwagen betrokken waren. Hierbij verloren zeven jonge mensen (tussen 15 en 23 jaar oud) het leven. Hun wagen had na de crash vuur gevat en ondanks het bluswerk van passerende automobilisten kon voor de slachtoffers helaas geen hulp meer baten. De kranten zullen er vanaf maandag wel aardig mee gevuld raken. De slachtoffers waren allemaal afkomstig uit Leopoldsburg, eentje uit Hechtel-Eksel. Een heel stuk minder dramatisch: zoals te verwachten viel ging de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’ naar het Italiaanse ‘La Grande Bellezza’, waardoor de gedoodverfde winnaar ‘The Broken Circle Breakdown’ helaas aan het kortste eind trok. Aan media-aandacht voor het gebeuren was er alvast geen gebrek. Ik neem aan dat voor enkele Belgische protagonisten hun broodje binnenkort gebakken zal zijn in Hollywood. Het entourage rond ex-Miss Brigitta Callens wist te melden dat zij helaas een miskraam had gekregen. 😦 Ook de koffiedrinkers bij Starbucks letten beter op hun tellen in de toekomst: onderzoek wees nl. uit dat hun geserveerde koffie evenveel calorieën zou bevatten als een pak friet. Ineens begrijp ik weer waarom ik hun koffie ooit zo lekker vond! 😉 De PVDA+ wil dan weer naar de rechter stappen omdat ze het ongehoord vinden dat ze niet aan bod komen in de stemtest van o.a. de VRT. Onze Rode Duivels lieten dan weer een 2-0 voorsprong schieten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorku(s)t (dixit Hanne Decoutere), die daardoor over voorspellende gaven leek te beschikken. Het was ook redelijk (ivoor)kut dat we na een prima eerste uur door een aantal vervangingen uit verband werden gespeeld. De wedstrijd eindigde dus in mineur, ook al wilden de basisspelers daar achteraf niet te diep op ingaan. Wilmots heeft volgens mij al een tijdje 23 namen in zijn hoge hoed zitten, die straks naar Brazilië mogen, waar ze zich met een beetje meeval bij de laatste 8 zouden kunnen loodsen. Al mogen we daar vooraf uiteraard geen loze voorspellingen over doen!

Verder nog onthoudenswaardig: Roland Duchâtelet haalde de afgeserveerde Ellen Joncheere als CEO binnen voor één van zijn bedrijven, Fremach International. Hij zou ook azen op een nieuw voetbalspeeltje, Bari, tegenwoordig actief in de Italiaanse Serie B. Er werd in Limburg een serieuze lans gebroken voor een extra uur wiskunde in het middelbaar onderwijs, want onderzoek had aan het licht gebracht dat een minimum van 4 uur wiskunde de slaagkansen in het hoger onderwijs gevoelig zou verhogen. Ook het feit dat er tijdens deze krokusvakantie ruim de helft minder ski -en snowboardongevallen zijn gebeurd is bemoedigend. West-Virginia wilde aanvankelijk de charleston als nieuwe staatshymne introduceren, maar dat was buiten de inwoners gerekend. Die hadden het meer voor die draak op trouw -en andere slechte feesten, ‘Country roads’ van wijlen John Denver. Een vliegtuig van Malaysia Airlines verdween van de radar tussen Kuala Lumpur en Peking en belandde vermoedelijk in zee. 239 mensen zijn tot nader order vermist. dEUS stond op nummer één in ‘De 100 van Eigen Kweek’, een jaarlijkse lijst op Studio Brussel. De top 3 werd vervolledigd door DAAN en Absynthe Minded. De Turkse premier Erdogan wil dan weer facebook en youtube verbieden. Straffe kadee! Volgende week zijn we (hopelijk) opnieuw op post, tenzij premier Erdogan ervoor zorgt dat ook Ambijans’s blog aan banden wordt gelegd. Misschien moet ik toch eens een stevig bakkie Turkse thee met ‘m gaan slurpen om de man op betere gedachten te brengen! 😉

Posted 09/03/2014 by ambijans in Algemeen

One response to “Keek op de Week (84)

Subscribe to comments with RSS.

  1. We are Anderlecht we are Anderlecht!!!!!
    Dat Maes al lang getekend heeft voor volgend seizoen, anders lag den Hollander al lang buiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: