Meneer Frustré reageert (2)   Leave a comment

Gummbah

Geachte Ambijans,

Omdat ik een redelijk mens ben, heb ik uw wekelijkse Keeks een paar maanden laten passeren, alvorens er opnieuw commentaar op te geven. Ik had hier graag geschreven dat ik in al die tijd een glimp van beterschap had kunnen bespeuren, maar niets is minder waar. Mocht ik een cynicus pur sang zijn, dan zou ik hier ongegêneerd durven schrijven dat u misschien graag pronkt én koketteert met uw eigen huis-tuin-keukenblog voor iemand zonder groene vingers, maar dat u zelfs daar totaal geen aanleg voor heeft. Oké, u geeft graag blijk van uw moderne muzieksmaak, uw wekelijkse arty farty bioscoopbezoekje of het feit dat u al eens een cultureel centrum van de binnenkant heeft gezien. Da’s allemaal best nobel en interessant, maar anderzijds ook weer niet zo wereldschokkend. Zelden of nooit roeit u eens tegen de stroom in. Zijn alle concerten die u bezoekt even fantastisch? Bekruipt u nooit eens de neiging om bepaalde muziek met de grond gelijk te maken? De meeste films die u ziet komen in de categorie ‘goeie films’ terecht. Ik moet dan spontaan terugdenken aan die wekelijkse filminterviews van Erik Van Looy in ‘De Laatste Show’. Het was algemeen geweten dat hij ca. drie films per week zag in de bioscoop, maar heeft hij ooit één film met de grond gelijk gemaakt in ‘DLS’? Wel, ik zal het u zeggen: ‘NEE!’ Zo is het niet moeilijk om achteraf de chouchou van Woestijnvis te worden. Geloof het of niet, maar van overdreven positief ingestelde mensen krijg ik nu eens zwaar het schijt! Niet dat ik u dadelijk in die hoek wil duwen, maar u kiest steeds de weg van de minste weerstand. Stop daar toch eens mee, da’s nergens voor nodig!

U moet er mijn vorig schrijven nog eens op nalezen. Ik was trouwens uitermate verbaasd dat u de moeite nam om het integraal op uw blog te publiceren, zeker in deze tijden waarin censuur hoogtij viert en iemand die zijn hoofd boven het maaiveld durft uitsteken het achteraf gegarandeerd kwijtraakt. Maar we wijken helemaal af. In de tweede alinea sakker ik over het feit dat MP & Silva (dat dubieuze Italiaanse tv-rechtengenootschap) onze voetbalrechten had ingepikt. Daar lichtte ik reeds een tip van de sluier zoals u ziet. Wat was er namelijk mis met Telenet of Belgacom? Humo (nochtans niet meteen mijn geprefereerde lijfblad) kwam op 8 april jongstleden op de proppen met een onderzoek naar het raderwerk achter die schimmige bende. Malafide heren als Berlusconi of Blatter trekken achter de schermen aan de touwtjes. U bent zelf ambtenaar meen ik mij te herinneren. Omdat u vast een zee aan vrije tijd heeft zou u beter daar eens op hameren! Nu we toch weer bij de sport zijn aanbeland wil ik nog een klein woordje placeren over voetbal en wielrennen. Over wielrennen kan ik kort en bondig reageren met de woorden van een wijze sportverslaggever (Hans Vandeweghe): ‘Wie gelooft die coureurs nog?’ Ik zou er geen letter inkt meer aan verspillen! Ze hebben thuis allemaal (van kopman tot knecht) een jaarvoorraad EPO op hun schouw staan. Maakt het dan nog een hol uit wie er eigenlijk wint? ’t Is allemaal één pot EPO. Compleet negeren die handel! En dan dat geëmmer over onze eigen Jupiler Pro League zeg … dat die spannend is? Als we het algemene niveau buiten beschouwing laten zal dat zeker wel kloppen. Maar denkt u nu écht dat die nieuwe kampioen (misschien is het wel terug de oude?) nu wél brokken zal maken in de Champions League? Nee toch! Sporting Telenet maakt zo’n heilige dag van die vaderlandse competitie, terwijl het eigenlijk niks voorstelt. Voor topvoetbal moet je in Engeland of in Duitsland zijn, maar niet bij ons. Ik heb zelden zo hard gelachen als om die hele trainerscarrousel. Eerst werden al die Spaanse trainers hier de hemel ingeprezen, daarna raakten we niet uitgepraat over de Hollandse invasie. Waar zitten al die lui ondertussen? Ik moet er geen tekening bij maken denk ik.

Beloof me ook nog enkele andere dingen aub. Laat ons Tomorrowland vanaf nu gewoon doodzwijgen! Zonder extra aandacht verkoopt dat spel ook moeiteloos uit. Ik heb de affiches van de afgelopen jaren eens naast elkaar gelegd uit pure curiositeit. Elk jaar volledig inwisselbaar! Krek hetzelfde zeg ik u! Ieder jaar hetzelfde geboenk van exact dezelfde dj’s … ik zou (mocht ik een ticket hebben gekocht) naar de politie gaan en aangifte doen van ‘oplichting’. Maar wie ben ik natuurlijk! Idem voor die muzikale talentenjachten op tv. Mijn maag draait om van dat soort shows. ‘The Voice van Vlaanderen’ is gelukkig geen uitlachtelevisie, maar gaan we nog ooit iets vernemen van die zanger(es)sen die daaraan deelnemen? Ik vrees van niet, want ’t is crisis in de platenindustrie. Het spel ligt op z’n gat, dus waarom überhaupt naar dat soort onzin kijken? Er zijn té veel talentenjachten, vroeger in mijn tijd noemde men dat ‘crochetwedstrijden’. Heeft u nog iets gehoord van de vorige winnaars? Ik in elk geval niet. Mijn dringend advies: meteen afvoeren! En al die kookprogramma’s jongens! Koken doe je in een keuken, zoiets volg je toch niet op tv! Welke krankzinnige hannes is daar ooit mee op de proppen gekomen? Weg ermee! Voor een noodzakelijk kwaad als verkiezingen geldt praktisch hetzelfde: moeten onze belastingscenten opgesoupeerd worden door dames/heren politici die vandaag komen vertellen wat ze willen gaan doen, maar die overmorgen even doodleuk komen verklaren waarom ze uiteindelijk niet hebben kunnen verwezenlijken wat ze eigenlijk vooraf als doel hadden gesteld? Ik vind zoiets triest, ongeacht welke politieke partij er aan zet is. De witte konijnen hebben we al gehad, nu komen ze af met CEO’s. What’s next? Seniele bejaarden? Toch moet je er eens op letten: de socialisten zitten al sinds jaar en dag in elke regering. Wat heeft het ons eigenlijk opgebracht? Denk daar maar eens goed over na tegen uw volgende Keek op de Week zou ik zeggen! En tot slot nog één gouden tip: stop eens met een forum te geven aan al die werpende, zwangere BV’s. Wat kan het mij nu schelen of ze al dan niet zwanger zijn? Is zwanger worden tegenwoordig ook al een prestatie? Schei toch uit zeg!

Met vriendelijke groet

René Frustré (woonplaats bekend bij de redactie)

Posted 30/04/2014 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: