Verjaardagsetentje @ La Botte Genk   Leave a comment

La Botte

Eerder deze week vierden we een tachtigjarige in ons gezin, dus mochten vrienden en kennissen (als ze daar zin in hadden) een glas komen drinken. De hoofdmoot sparen we echter op voor vanmiddag, wanneer we in La Botte gaan eten. Wat weet ik van La Botte? Dat het een Italiaans restaurant is in hartje Genk waar vriend (én wellicht ook vijand) lovend over spreekt. En uiteraard kennen we chef Peppe Giacomazza, die ons wel eens aankijkt als we op het werk een kookboek van zijn hand moeten wegzetten.😉 Ik twijfel er eigenlijk niet aan dat het een gezellige culinaire middag zal worden voor vijf volwassenen en drie kinderen. Het is best mogelijk dat we er nog een cultureel verantwoorde activiteit in Genk aan vastkoppelen, dat zien we dan wel. ’s Avonds is het sowieso al denksport met Moedige Missers in Kermt. Een uitgebreide terugblik volgt na afloop.

UPDATE

Een plaatsje vinden in de Genkse binnenstad op wandelafstand van La Botte betekent in ons geval een zijstraatje inrijden en hopen dat we plek vinden. Wij proppen drie euro in de parkeerautomaat en we staan safe van 13u tot 16u. La Botte zit (wat hadden jullie gedacht!) propvol. Nochtans staat er redelijk snel iemand aan tafel om te vragen of we willen aperitieven. Daar zeggen we uiteraard geen neen tegen! De kids kiezen allemaal Sprite, Bart gaat voor Hendrick’s gin en de rest doet het met een huisaperitief, prosecco aangelengd met een perziklikeurtje. De kinderen zijn tevreden met een spaghetti carbonara, Charlotte kiest voor -en hoofdgerecht à la carte en met vieren valt de keuze op het degustatiemenu voor 65 euro per persoon. Wat houdt dit in? Handgesneden carpaccio van tonijn op Siciliaanse wijze, huisgemaakte tortelloni gevuld met taleggio kaas overgoten met een sausje van gegrilleerde ham, asperges en kerstomaatjes, de zeebaars vervangen we zelf door zacht gegaarde kalfskroon op een crème van rucola geparfumeerd met verse truffel,
opgediend met verse pasta of aardappelen in de oven. Als dessert eet papa taart van het huis met een pareltje huisgedraaid ijs en de rest gaat voor een assortiment van geselecteerde kazen van Van Tricht. De kinderen kiezen uiteraard ook ijs. Met nog wat spa rood en blauw op tafel is het helemaal af! Achteraf was ik best tevreden, al vond ik de kalfskroon eigenlijk het minst geslaagd van allemaal. Het was ook bijzonder druk, waardoor de wachttijd net iets langer was. Dat vormde echter geenszins een belemmering, want het mocht een middagvullende activiteit worden. Om 15u55 staan we terug aan onze wagen. We rijden nog eventjes langs C-Mine voor de expo ‘Nieuwe nuchterheid, een confrontatie met het wonen’ waarna we nog op een deftig uur terug thuis zijn.

Posted 24/05/2014 by ambijans in Algemeen, Culinair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: