Keek op de Week (96)   Leave a comment

Miss België showt Rode Duivels outfit

Vergeet die kwalificatiematchen en veredelde oefenwedstrijden uit het recente verleden nu maar! Onze Rode Duivels vertrokken enkele dagen geleden naar Brazilië waar ze zich zullen klaarstomen voor het échte werk. VTM had zelfs een heuse live-stream waarop je het vertrek van onze mannen euhm … eigenlijk nog jonge jongens kon volgen naar ginds. 14 uur vliegen later kwamen ze dan ter plekke aan. We zullen er de komende tijd niet aan kunnen ontsnappen: de belangrijkste bijzaak ter wereld wordt plots elke dag wereldnieuws. Ook de landing van de Rode Duivels mogen we vanaf heden in diezelfde categorie rangschikken: it’s a small step for Thibaut Courtois but a giant leap for Dries Mertens … zoiets! 😉 Het feit dat bondscoach Marc Wilmots blunderde met het aantal vervangingen in de oefenmatch tegen Luxemburg werd mooi met de mantel der liefde bedekt. Kan moeilijk anders, want Wilmots heeft ondertussen zijn contract met vier jaar verlengd. Misschien ook handig om te weten: naar het schijnt worden er tijdens het WK voetbal meer alcoholcontroles georganiseerd. BOB viseert tegenwoordig ook dronken fietsers, dus wie dacht dat ‘zijn auto gewoon laten staan’ voldoende was is eraan voor de moeite! We zullen de rest van de andere sportberichten er in één keer bij nemen. Maria Sjarapova won Roland Garros voor de tweede keer na een spannende finale van meer dan drie uur tegen Simona Halep. Rafael Nadal schreef bij de mannen dan weer geschiedenis door RG voor de negende keer op zijn naam te schrijven en wordt hierdoor de onbetwiste koning van de gravel. Hij won al voor de vijfde keer op rij tegen zijn eeuwige rivaal Novak Djokovic.

Er waren ook een aantal nieuwsberichten met een redelijk groot WTF-gehalte. Zo ben ik eens benieuwd hoe zanger James Hetfield van Metallica zal worden bejegend op Glastonbury. Door dierenliefhebbers werd namelijk opgeroepen om het concert van zijn band te boycotten. Hetfield is te horen als voice-over in ‘The Hunt’, een Amerikaanse docureeks over een groep jagers die alles op alles zet om de kodiakbeer, de grootste beer ter wereld, te doden. Hetfield werkt aan het programma mee omdat hij ‘een enthousiast buitenmens met een passie voor jagen’ is. In ons land roept GAIA muziekfans op om de weide te verlaten tijdens het Rock Werchter-concert van Hetfield en co. Of Hetfield op N-VA heeft gestemd is vooralsnog onbekend, misschien moeten ze daar bij GAIA ook eens onderzoek naar verrichten. Ook behoorlijk van de pot gerukt: 800 babylijkjes die werden gevonden in een Iers nonnenklooster. Dat de kinderen destijds zwaar verwaarloosd werden druist toch in tegen elke vorm van naastenliefde. Ik las één passage in het bericht dat de hypocrisie ten top was: ‘Volgens de Britse krant The Independent wil de Ierse katholieke kerk de slachtoffertjes herdenken met de bouw van een herdenkingsmonument op de site van het voormalige opvangtehuis. In het monument zouden de namen van de circa 800 slachtoffers vermeld worden.’ Jaaaaaaa, dat gaat iedereen ineens zoveel meer voldoening geven na al die jaren. Kijk eens hoe mooi dat de kerk dat weer oplost! Hebben jullie jezelf trouwens al ooit afgevraagd wat een moord op bestelling kost? 37.000 euro! Da’s althans de prijs die een vrouw in Oost-Vlaanderen betaalde om ervoor te zorgen dat haar man het loodje zou leggen. Warenhuisketen Delhaize zou binnenkort een naamswijziging overwegen: meestgehoorde nieuwe naam is ‘malaise’. 2500 jobs staan op de tocht, 14 vestigingen die dicht zouden moeten. Gelukkig was er wél nog geld over voor enkele gouden handdrukken ten bedrage van 19 miljoen euro. Hè hè, er bestaan nog zekerheden in dit leven! In Nederland doet men ondertussen een poging om Zwarte Piet opnieuw salonfähig te maken voor zijn tegenstanders. Men liet zijn kroeshaar achterwege en verwijderde eigenhandig zijn oorbellen in de (ijdele!) hoop er een aanvaardbare knecht uit te kunnen destilleren. Ik vrees dat men hier één of andere parlementaire commissie voor in het leven moet roepen, anders wordt dit een hopeloze case!

We hebben ook nog een enigszins gevreesde categorie in de aanbieding. Wie de kwaliteitsbladen leest mag dit onderdeel gemakshalve overslaan. Het zit er bovenarms op tussen Medialaan (VTM) en Claudio Dell’Anno (de Horeca zullen we maar zeggen). Als deze laatste zijn slag thuis zou halen, dan wacht reality tv met kokende tegenstanders in pop-up en andere toestanden nog een zware toekomst. Natalia (zangeres en Kempens dialecticus) deed haar nieuwe vriendje binnen tijdens een optreden van Prince, model Hannelore Knuts is vijf maanden zwanger, hetzelfde geldt voor presentatrice/piercing en tattooverzamelaarster/hondenliefhebster An Lemmens, het nieuwste koppel in BV-land wordt gevormd door Guga Baúl en Tine Embrechts, Tom Lenaerts vertrekt bij productiehuis Woestijnvis, er zouden naaktfoto’s circuleren op internet van de oppas van David Cameron en de ondertussen vrijgelaten moordenaar van Pim Fortuyn woont gewoon in Apeldoorn. Er was ook dat bizarre verhaal van die andere moordenaar, Hans Van Themsche, wiens vriendin zwanger zou zijn (al wordt daar flink aan getwijfeld). Limburgs radio én tv-monument Jos Ghysen overleed op 88-jarige leeftijd. De laatste keer dat hij écht opdook in het nieuws, was niet zo positief. Toch wil ik me hem niet op die manier herinneren. Ik koester liever de ontelbare radiomomenten aangevuld met hier en daar iets op tv. Enkele jaren geleden was hij zelfs in de running om bij ons een dinsdagmenu te komen verzorgen. Ik zocht nog iemand en ik was vrij simpel achter zijn e-mailadres gekomen. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan en stuurde hem gewoon een mailtje. Ik kreeg snel een bericht terug waarin hij zei dat hij zich vereerd voelde dat we aan ‘zo’n oude man als hem’ hadden gedacht. Hij vroeg wat bedenktijd en hij gaf me zelfs zijn telefoonnummer. Wat deed ik? Toen de bedenktijd over was belde ik ‘m op een voormiddag gewoon op. Met zijn typische heldere stemgeluid nam hij zelf de telefoon op. Hij had er eens over nagedacht, maar na wat wikken en wegen was hij tot de constatie gekomen dat hij op zijn gezegende leeftijd wat moeilijker te been was en dat het hem wellicht niet zou lukken om tot bij ons te geraken. Hij hoopte dat ik het niet erg zou vinden? Ik legde hem uit dat er geen enkele verplichting was, wat hem enigszins geruststelde.

En we wringen tot slot nog wat variaberichten in een afrondende alinea. Hoe weet je dat de zomer voor de deur staat? Heel simpel: als de herhalingen van FC De Kampioenen voor de deur staan. Voor mij was het alleszins het sein om de wiki-page van FCDK wat op te leuken in de variasectie, waar twee toevoegingen van ondergetekende gedurende zes uur mochten schitteren. Zo schreef ik: ‘De reeks werd ca. 160 keer herhaald, maar werd voor de ‘couleur locale’ telkens heropgenomen met dezelfde acteurs in dezelfde setting. Ook de lachband werd door hetzelfde publiek ingelachen (volgens welingelichte bronnen onder zachte dwang). Vanaf 2015 zouden de herhalingen op Ketnet te zien zijn.’ En ook: ‘Eén van de vaste scenaristen van de reeks stierf in 1993, sindsdien wordt er door de acteurs geïmproviseerd.’ Tsja, da’s mijn gevoel voor humor dan weer (liefst zonder lachband). In De Wulf van Kobe Desramaults werd verkozen tot Europa’s ‘beste restaurant’, de Spaanse sterrenchef Darío Barrio verongelukte tijdens het basejumpen, de Britse komiek Rik Mayall stierf onverwachts op 56-jarige leeftijd net als de oudste kat ter wereld, Poppy uit Bournemouth, die 24 jaar oud werd. Ze overleefde vijf Britse premiers en drie pausen. Da’s klein bier in vergelijking met de oudste kat ever, een kat van 38 jaar die in 2005 werd gesignaleerd in Texas. Extrema Outdoor stond als festival borg voor een recordeditie zowel qua opkomst als weersomstandigheden. Idem voor Pinkpop al tellen we daar nog hallucinant stormweer bij en het afscheid van Thé Lau en The Scene. Bij De Lijn werden er minder zwartrijders geteld, de nieuwe Egyptische president heet Sisi en als we toch iets over de vaderlandse politiek mogen schrijven: stop ermee om de N-VA een racistische partij te noemen. Ze zitten weliswaar op het randje van (extreem) rechts, maar ze zijn niet zo openlijk racistisch. Wat wél duidelijk is: ze willen op termijn tot een onafhankelijk Vlaanderen verdampen. Volgende week zijn wij terug op post voor meer nieuws, tenzij men mij genoeg geld biedt om te stoppen met bloggen. Zelfs voor mijn ergste vijanden was een huurmoordenaar net iets té duur, maar het startbedrag voor een non blog policy staat standaard op 5.000 euro. Place your bets please!

Posted 12/06/2014 by ambijans in Algemeen, Sport, TV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: