Etentje bij Dai Cugini   Leave a comment

Dai Cugini

Terwijl andere mensen hun onwaarschijnlijke Pukkelpopkater uitzweten, de blaren op hun voeten tellen of het vuil achter hun oren uitwassen zit ik ’s middags alweer met familieleden aan tafel om te gaan eten. Akkoord, zelfs voor een ervaren Pukkelpopper als mij had de timing uiteraard beter gekund, maar een mens moet nu eenmaal op gepaste tijdstippen eten en drinken. Mochten er nog dienstmededelingen zijn over het Pukkelpopfestival of interessante invalshoeken over ons culinaire uitje, dan lees je dat hier gegarandeerd terug.

UPDATE

Zeer tegen onze gewoonte in arriveren wij als laatste tijdens ons etentje bij Dai Cugini. Binnendoor gereden om de afrondende PP-drukte te vermijden en daardoor een tiental minuutjes later op de plaats van afspraak. We krijgen nog een hapje en een glas prosecco en we kunnen even later aan tafel gaan. Het voorgerechtje is iets met tonijn (lekker!) en de mensen die vis eten krijgen zeebaars, de vleesliefhebbers een entrecôte. Als dessert is er nog kaasschotel of in ons geval limoentaart met een bolletje ijs. Om 13u binnengekomen, rond 16u terug naar buiten gewandeld. Tijd vliegt in goed gezelschap! 😉 Afrondend kunnen we nog enkele opvallende conclusies over Pukkelpop 2014 neerpennen.

1. Dat men buiten rookt op een festival is te begrijpen, maar meer en meer mensen rookt gewoon overal. Je kan nergens meer staan of je krijgt rook in je gezicht geblazen. Passief roken op festivals: je geraakt er vanaf nu niet meer onderuit!

2. Veel kwekkende jonge mensen die binnen komen socializen, zelfs toen het buiten niet regende. Mijn advies: kom naar een optreden kijken als het je écht interesseert, maar blijf in godsnaam buiten de tent lullen als je gezellig met je vrienden wil kletsen. Dat er in sommige tenten veel zware basgeluiden waren verhielp het euvel enigszins, maar nóg beter zou het plaatsen van mosquito’s kunnen zijn. Problemen zijn er om opgelost te worden, niet waar? 😉

3. Helaas ook veel jong grut gezien dat behoorlijk diep in het glas had gekeken. Welke meerwaarde hebben dronken mensen nu op een festival als hun kaars al vóór 17u uit is?

4. Zeer positief zijn de mensen in hun typische groene pakjes die tijdens de dag aan het opruimen van de weide bezig waren. Die hebben al behoorlijk veel vuilnis weggewerkt alvorens de nachtploeg in werking treedt. Dikke pluim!

5. Zelfs aardige dingen gehoord (meestal in het passeren) van bands/artiesten die niet dadelijk mijn dada zijn. Frank Turner & The Sleeping Souls, John Newman heeft écht een dijk van een stem, Kelis deed spontaan de zon schijnen in haar stewardessenoutfit, St. Vincent wil ik in de toekomst graag een herkansing geven, Anna Calvi (sorry Anna, Portishead had net een streepje voor!), Submotion Orchestra had ik graag de hele set van gezien en die paar nummers van The National waren gewoon barslecht! Ik las dat ook Jake Bugg nogal tegenviel, dus blijkbaar maakte ik toch enkele juiste afwegingen. Hoera voor mezelf!

6. Top 5 (in willekeurige volgorde) van deze Pukkelpopeditie 2014: 1. The War On Drugs 2. Darkside 3. Madensuyu 4. Forest Swords 5. Portishead

7. Veel gezellige mensen gezien én gesproken op de wei, ook dat mag in 2015 doorgaan zoals het bezig was. Ondanks de regen bleef iedereen lustig doorgaan, zelfs de weggewaaide tent nog vóór het festival begon kon de pret niet drukken.

8. Enkele Limburgse (buur)gemeentes (Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Peer, Lommel en Neerpelt) zorgden ervoor dat wij veilig konden thuisgeraken met de nachtbus na het festival. Een bedankje aan de initiatiefnemers is dus zeker op zijn plaats! Gezien de grote belangstelling was daar zeker nood aan. Volgend jaar opnieuw, hopelijk volgen er nog gemeentes. Ook de stad Bilzen deed trouwens een extra inspanning.

Advertenties

Posted 17/08/2014 by ambijans in Algemeen, Culinair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: