Keek op de Week (116)   Leave a comment

ik ken jambon

Onze laatste keek op 2014 hoeft niet altijd even ernstig van toon te zijn, al was het weer een week met een lach én een traan. Als we het bijvoorbeeld over de afgelopen staking van 15 december hebben weten we tegenwoordig niet meer of het grappig was of gewoon triest. De verschillende bronnen spreken elkaar nl. steeds tegen. Volgens premier Charles Michel hebben ze de situatie nu helemaal onder controle, terwijl zo’n Marc Leemans van het ACV totaal het tegenovergestelde beweert. Ze zitten muurvast! Gelukkig bestaan er toch zekerheden in het leven: NEE, de socialistische vakbondsvrouw Raymonde Le Lepvier ging helemaal niet over de schreef, want ze werd uitgedaagd. Winkels die openblijven als er wordt gestaakt, dat werkt bij haar als een rode lap op een stier (of zoiets). En andermaal een NEE voor de bewering dat ‘Ik ken Jan Jambon’ je gegarandeerd uit de nesten kan helpen. De brilsmurf die het toch probeerde maakte zich onsterfelijk belachelijk en hij moest het ook nog eens ontgelden op internet. Niet veel later werd namelijk duidelijk dat zelfs zijn goeie vriend Jan Jambon ook vast kwam te zitten in die file. Ook hij geraakte niet meteen op de plaats van bestemming. Stiptheidsacties zijn er dus duidelijk voor iedereen! Jambon had overigens nog nooit van die onverlaat gehoord en sprong meteen in de bres voor de politiemensen.

Na deze inleiding kunnen we meteen over naar de sectie ‘slecht nieuws’. De mensen die bij Ford Genk actief waren, klopten hun laatste werkdag. Voor hen zullen de feestdagen extra wrang smaken, maar laat ons niet vergeten dat elders ook mensen door de economische crisis hun job verloren. Zo zijn er een hele hoop, die niet allemaal zoveel exposure hebben gekregen als de mensen van Ford Genk. We hopen van ganser harte dat iedereen snel terug elders aan de slag kan. 135 onschuldige kinderen kwamen om in een school in Peshawar door talibanstrijders. Ondertussen zijn er zes verdachten aangehouden. Een gijzeling in Sydney kostte aan drie mensen het leven, in Cairns vermoordde een moeder 8 van haar kinderen, twee politieagenten in New York werden in koelen bloede vermoord als vergeldingsactie voor hetgeen eerder in Ferguson gebeurde en in Glasgow reed een vuilniswagen op een menigte in. Daarbij vielen zes doden. Ook het muzikantenmilieu verloor een aantal iconen: de peetvader van de Gentse Feesten, Walter De Buck, verloor op z’n 80ste de strijd tegen slokdarmkanker. Ook de Oostenrijkse zanger Udo Jürgens (80) overleed vermoedelijk aan een hartfalen in Zwitserland. De Britse blueszanger Joe Cocker overleed op z’n 70ste aan longkanker. De Buck en Jürgens bedienden een publiek dat niet écht het mijne is, Cocker heeft mij helaas ook nooit weten te bekoren. Puur persoonlijke mening uiteraard, want er zijn mensen die wél van zijn rauwe, hese stem hielden. Ook niet tof, maar toch iets minder drastisch: veldrijder Sven Nys zet zijn carrière eventjes ‘on hold’ door enkele veldritten te schrappen, na de spookgoal én de spookcorner kennen ze bij KRC Genk nu ook de spook gele kaart (elleboog van Anele op Castillo, geel voor Kabasele) en de scouts schrijven 30.000 ex-leid(st)ers aan die de voorbije tien jaar bij hen actief waren om hen financieel te steunen voor een bedrag van 15 euro. Op die manier hopen ze de verminderde steun van de overheid te compenseren. Hoewel er minder geld in deze jeugdvereniging wordt gestoken, blijft hun ledenaantal nog steeds gestaag toenemen. Premier Michel (weer hij) krijgt de afgelopen tijd niet enkel doodsbedreigingen, maar eveneens een saus (mayonaise in dit geval) én frieten over zijn hoofd bij een voordracht in Namen. Hij bleef er zelf verbazend koel onder, alleen zijn jasje werd met spoed naar de stomerij afgevoerd. Nauwelijks twee weken geleden kondigde tv-presentator Kobe Ilsen aan dat hij opnieuw touché had met het blonde model Kim Engelbosch of het sprookje is alweer uit. ‘Hij was mijn type niet’, ‘Hij wilde zijn losbandige vrijgezellenbestaan niet opgeven’ en ‘Zijn masker viel af’ liet Story optekenen. Ilsen en Engelbosch hielden het uiteindelijk zes weken met mekaar uit.

En we hebben ook nog wat vrolijker nieuws weten te sprokkelen: Charlene en Albert van Monaco hebben hun tweeling (en dan heb ik het niet over haar borsten), Gabriella en Jacques, aan de wereld getoond, model Hannelore Knuts bracht Angelo Apollo ter wereld, Lien Van de Kelder is na Jeanne nu ook moeder van Victor en Das Popper Bent Van Looy en zijn vriendin verwelkomden dochter Harper. Rihanna is aan het twerken/’t werk bij Puma (naar het schijnt) en Adil El Arbi kroonde zich in de finale tegen Bart De Pauw tot nieuwste ‘slimste mens ter wereld’. Dat Cuba en de Verenigde Staten na 53 jaar opnieuw toenaderingspogingen doen om zich met mekaar te verzoenen vinden wij dan weer goed nieuws. Al kan je het ook puur opportunisme noemen omdat wij graag eens via de Keys in Cuba zouden willen geraken in de toekomst. Nu we toch een beetje één van onze (mogelijke) toekomstige vakantieplannen blootleggen: de Huffington Post publiceerde een lijstje met een aantal plaatsen die je absoluut zou moeten bezoeken in 2015. Plan alvast jullie uitstapjes richting Fez (Marokko), Catskills (New York), Rotterdam, Puerto Plata (Dominicaanse Republiek), Wasatch Mountains (Utah), Istanbul, Chengdu (China) en verder o.a. ook Milaan, Oman, Chili, Cuba, Noorwegen, Florence, Great Barrier Reef (Australië) en Johannesburg (Zuid-Afrika). Begin 2015 zijn wij normaal gezien terug trouw op post, tenzij het blonde model Kim E. mij sprookjes wil vertellen op één van die topbestemmingen van 2015. Liefst geen verhaaltjes met varkentjes én een lange snuit, want ik ben een héél serieuze vrijgezel! 😉

Advertenties

Posted 23/12/2014 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: