Keek op de Week (118)   Leave a comment

Tine Embrechts in hoopvolle verwachting

De afgelopen week likte de hele wereld uiteraard nog haar wonden na de afschuwelijke aanslagen in Parijs die Charlie Hebdo et les autres snoeihard hebben getroffen. Natuurlijk leven we heel erg mee met alles wat er ginds is gebeurd, al blijft er steeds weer die vrees dat er veel meer gekken rondlopen met dit soort krankzinnige ideeën. In dat opzicht was er afgelopen zondag al een straf statement in de straten van Parijs, waar meer dan 1,5 miljoen mensen samen liepen in een soort van vreedzame wandeling. Moeten we het recht op vrije meningsuiting in de toekomst hardnekkig blijven verdedigen? Zeker! Zouden we niet beter oppassen met acties die we hier in de westerse wereld omschrijven als ‘humor’, maar die door een bepaald ultraconservatief segment in de islamitische wereld als pure blasfemie worden gezien? Absoluut! Shockeren om te shockeren is nergens voor nodig, dus er zullen zeker grenzen zijn aan goeie smaak. Kan bloederig, gewapend geweld onze wereld redden? Ik maak me sterk dat dit totaal geen zin heeft. Kan humor de wereld een beetje mooier maken? Soms, maar niet altijd. Als ik zelf mag kiezen toch liever een goedgemaakte cartoon in plaats van een doorzeefd lijk vol kogels. Voilà, tot zover Parijs, terug over naar ons land … naar Tine Embrechts bijvoorbeeld, die hierboven mooi staat te wezen. Nu ja mooi, dat blijft in feite een relatief begrip. Nogal wat mensen zullen dat absoluut geen mooie vrouw vinden. Ik heb er een jaar of tien geleden eens een close encounter mee gehad, nadat ik haar samen met Sien Eggers in een toneelstuk zag in de Muze te Heusden-Zolder. Groot, blond, flink voorzien van oren en poten, goeie actrice bovendien. En mijn eerste optreden van Prince in het Sportpaleis (2010) zag ik haar ook in de zaal staan. Om een lang verhaal korter te maken: ons Tine is voor de derde keer zwanger. Ze had al twee kinderen met haar Mexicaanse ex-man, op haar 39ste is ze zwanger van haar 11 jaar jongere vriend, Guga Baúl. In juli – Tine zal dan 40 zijn – moet het kindje worden geboren. Er was trouwens nog een buitenlandse actrice, Zooey Deschanel, die haar zwangerschap verkondigde. Wie de boekskes leest wist het al een tijdje: ook oud (figuurlijk dan) Miss België Annelien Coorevits is vier maanden zwanger van haar tweede kind. Dolgelukkige vader is niemand minder dan Anderlechtspeler Olivier Deschacht.

Wat ons dan weer naadloos bij mijn twee grootste hobby’s brengt: Missverkiezingen en voetbal. Al ligt die eerste hobby de laatste jaren flink onder vuur. Als men Missverkiezingen begint uit te zenden op MENT TV (wie kan bijvoorbeeld zonder spieken het juiste zendernummer op jullie tv-toestel noemen?) zit het al flink mis, er duiken elke keer dubieuze verhalen op achteraf en tegenwoordig is het zelfs ‘bon ton’ om door de mand te vallen bij vragen over de Eerste Wereldoorlog. We worden daar al een heel jaar mee doodgegooid en toch flateren sommige grietjes dan in een simpele vragenreeks. De Miss die de sympathieprijs kreeg van de andere deelneemsters bleek dan toch niet zo sympathiek want ‘Ze mocht de verkiezing niet winnen omdat ze Marokkaanse was’. Een beter politiek statement ware geweest ‘De aanslagen bij Charlie Hebdo hebben mijn persoonlijke ambities vanavond flink in de weg gezeten’. Geef toe, het zou een even onnozele uitspraak zijn geweest. Over de rest van de intriges binnen de organisatie zal onze vorige Miss, Laurence Langen, misschien ooit een boek publiceren. Oh ja, louter voor de statistieken: de Antwerpse Annelies Törös is onze nieuwste Miss (én ze is zeker niet mis). Voetbal dan maar? Voor de Gouden Schoen zou het een strijd worden tussen Victor Vázquez en Dennis Praet. Outsider Olivier Deschacht had net goeie punten gescoord bij zijn vrouw én Thorgan Hazard, dus die kwam in het hele stuk niet meer voor. Dennis Praet won verdiend met een nipte voorsprong van slechts vijf puntjes. Ook de ‘belofte van het jaar’ (Youri Tielemans) en ‘trainer van het jaar’ (Besnik Hasi) gingen naar Anderlecht. De 34ste landstitel ook, maar dat moet nog eventjes stilgehouden worden! Triest nieuws ook uit Duitsland, waar één van onze grootste beloftevolle voetballers, Junior Malanda, op 20-jarige leeftijd het leven liet na een noodlottig verkeersongeval. De hele voetbalwereld blijft op zulke momenten verweesd achter. Ook overleden: actrice Anita Ekberg (83), cineast Francesco Rosi en filmproducer Samuel Goldwyn jr. (88). Wielrenner Nick Nuyens (34) hangt zijn fiets aan de wilgen.

En we fietsen behendig langs enkele variaberichtjes: veldrijder Klaas Vantornout werd Belgisch kampioen, maar de meningen waren verdeeld over de manier ‘waarop’ dat was gebeurd. Roger Federer boekte zijn duizendste overwinning en komt hiermee het legendarische rijtje van Ivan Lendl en Jimmy Connors vervoegen. Stromae en Oscar & The Wolf zijn blijkbaar de grote winnaars van de afgelopen MIA’s. De krachtige mythe dat alleen Elvis blijft bestaan staat echter te wankelen nu men opwerpt dat de Championettes wel eens hun come-back zouden kunnen maken n.a.v. de tweede FCDK-film binnenkort. De genaamde Josje Huisman (K3) en Kevin Janssens (acteur) zijn officieel geen koppel meer. Misschien had het winnen van ‘Dansdate’ hun relatie kunnen redden? Hondshaai won in de categorie ‘vis van het jaar’ en Turkije won in de categorie ‘pers(on)vrijheid van het jaar’, AA Gent kan op zoek naar een nieuwe kledingsponsor nu Masita failliet is verklaard, voetballer Wilfried Bony verkast voor minimum 35 miljoen euro van Swansea naar Manchester City en AC/DC komt ergens in juli optreden in Dessel (maar niet op Graspop). Ik kom volgende week opnieuw optreden hier op mijn vaste plek, tenzij een headhunter van Land Rover Peeters in Herentals mij morgen voor veel geld komt wegkapen. Deze maand krijg je daar bij aankoop van een nieuwe wagen zelfs een beetje Miss België cadeau! Dat het nog Lang(en) duren mag! 😉

Advertenties

Posted 15/01/2015 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: